Sygic přidá další pohled na navigaci. Trasu na palubním displeji rozšíří telefon s funkcí Real View

  • Sygic přináší další využití smartphonou při navigaci
  • K trase na displeji automobilu ukáže i navigaci s kamerou na telefonu
  • Navigace rozpozná i značky a dovolí změnit symbol auta

Společnost Sygic, která je známá svou stejnojmennou GPS navigací pro smartphony přichází s novinkami v aplikaci nejen pro letní cestování. Týkat se budou hlavně rozšíření aplikace palubního systému CarPlay v automobilu o informace na smartphonu. Nyní tak budou řidiči moci zobrazit různé informace na displeji automobilu i telefonu. Na tom prvním můžou sledovat například mapu a trasu a na telefonu v rámci funkce Cockpit uvidí i další detaily o trase.

Klepněte pro větší obrázek
Funkce Real View dovolí zobrazení dalšího pohledu navigace přímo na telefonu včetně pohledu na scénu před autem

Novinkou je ikonka SmartCam v aplikaci, která má být multifunkčním doplňkem navigace na palubním displeji automobilu. Na něm bude nadále zobrazovat trasu, ovšem na telefonu bude navíc reálně fotoaparátem snímat, co se děje před vámi. Navíc je nahráváno i video, které může posloužit jako důkaz v případě nehody. Nová funkce Real View pak využívá prvky rozšířené reality k zobrazení různých upozornění přes pohled fotoaparátu telefonu.


Nejoblíbenější GPS navigace

NAVITEL E700 Lifetime NAVITEL E700 Lifetime
nabízí 44 obchodů za ceny od 2 188 Kč
Porovnat ceny
TomTom GO Classic 5˝ TomTom GO Classic 5˝
nabízí 26 obchodů za ceny od 2 241 Kč
Porovnat ceny
TomTom GO Classic 6˝ TomTom GO Classic 6˝
nabízí 26 obchodů za ceny od 3 231 Kč
Porovnat ceny
NAVITEL G550 NAVITEL G550
nabízí 19 obchodů za ceny od 3 404 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené GPS navigace


Zapnutá kamerka přidá nové využití

Zapnutá kamera má však další výhody při jízdě. Vylepšeno zde bylo například rozpoznání dopravních značek z okolí, na základě kterých umí upozornit na omezení jízdy, pokud by si jich řidič nevšimnul. Podporovány jsou zde zejména značky s omezením rychlosti jízdy. Tímto však využití kamerky v aplikaci zřejmě nekončí a dle firmy tyto novinky nastiňují trend, jakým se navigace bude dále ubírat.

Pro co nejmenší rozptylování pak navigace přinese možnost zrcadlení dalších důležitých informací z mobilu přímo na displej automobilu. Novinkou je zde také asistent pro jízdu v pruzích dostupný přímo v CarPlay nebo lepší synchronizace s kalendářem v iPhonu. Pokud v něm máte naplánovanou nějakou událost, navigace vás na místo navede nejlepší trasou.

Z telefonu do naplánované trasy mohou zasahovat i spolujezdci. Zatímco se řidič věnuje jízdě a sleduje trasu na palubním displeji, spolujezdec může skrze připojený telefon přidávat další body zájmu na trase. Tato funkce bude dostupná i pro uživatele používající Android Auto. Příjemnou grafickou drobností v navigaci je pak nová volba, která dovolí tradiční šipku v navigaci změnit za některý z 3D modelů vozů aut. V nabídce jsou také dodávky nebo formule. 

Rozpoznání značek v navigaci Sygic:

Váš názor Další článek: ARM Immortalis. Androidy dostanou moderní grafiky s podporou VRS a hardwarového Ray Tracingu

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , Automobil, Trasa, Displej, F +, Kamera, Značka, Telefon, Real View, ? Displej, Rozptylování,