Švýcarské hodinky, jaké jste neviděli. Mají neomezenou výdrž a vyrábí se ručně z mořského odpadu

  • Mají velký solární panel, díky kterému se nabíjejí i z domácí žárovky
  • Chlubit se mohou ruční švýcarskou výrobou
  • U základní verze byl použit recyklovaný plast z oceánu

Hodinky se solárním článkem pro nabíjení se v poslední době na trhu velmi rozšířily, a to zejména díky Garminu, který sluneční nabíjení používá u stále více modelů i mimo vlajkovou řadu Fénix. Navíc se firmám daří průběžně zvyšovat efektivitu, takže některé modely už slibují až „neomezenou“ výdrž na baterii (v úsporném režimu bez energeticky náročných funkcí).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sequent SolarCharger se chlubí ruční švýcarskou výrobou a největším solárním článkem v hybridních hodinkách.

Nyní se ale o slovo hlásí hodinky Sequent SolarCharger, které myšlenku ekologického dobíjení posouvají ještě dále. Dostaly totiž největší fotovoltaický panel, kterých byl kdy použitý u hybridních chytrých hodinek. Ten umí brát energii ze slunce i z umělého osvětlení. V kombinovaném používání pak hodinky slibují neomezenou výdrž na baterii.

Vyrobeny z plastu z oceánu

Hodinky sice mají chytré funkce, ale namísto displeje si vystačí s běžným ciferníkem, takže jsou mnohem úspornější. Přesto zvládají měřit kroky, srdeční tep a spánkovou aktivitu.


Nejoblíbenější chytré hodinky

ARMODD Prime ARMODD Prime
nabízí 18 obchodů za ceny od 1 412 Kč
Porovnat ceny
Garmin fenix 7 PRO Sapphire Solar Garmin fenix 7 PRO Sapphire Solar
nabízí 23 obchodů za ceny od 16 490 Kč
Porovnat ceny
Apple Watch SE 40mm Apple Watch SE 40mm
nabízí 48 obchodů za ceny od 5 990 Kč
Porovnat ceny
Apple Watch Series 9 45mm Apple Watch Series 9 45mm
nabízí 66 obchodů za ceny od 9 990 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené chytré hodinky


Originální je už zpracování hodinek. Jsou ručně kompletované ve Švýcarsku ve dvou materiálově odlišných variantách. Ta základní hraje na ekologickou notu, je vyrobena z materiálu nazývaného #Tide Ocean Material. Jedná se o recyklovaný plast z vyloveného mořského odpadu. K dispozici ale bude i prémiovější verze z nerezové oceli. V obou případech však nechybí safírové sklíčko a voděodolnost až do 50 metrů.

Hodinky se aktuálně předprodávají na Kickstarteru za cenu od 299 dolarů (7 000 Kč) ve verzi z recyklovaného plastu, případně za 399 dolarů (9 500 Kč) v ocelové variantě. Výrobce slibuje, že hodinky budou zájemcům doručeny v listopadu tohoto roku. V té době se v Evropě dostanou i do volného prodeje.

Představení hodinek Sequent SuperCharger:

Diskuze (11) Další článek: Horší než covid, mobilní výrobci zažívají krušné časy. Samsungu uvízlo po světě 50 milionů neprodaných telefonů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , Sequent Supercharger, Švýcarsko, , Plast, Oceán, Evropa, Solární panely, Výroba, Solární článek, Žárovka, Neo +, Odpad,