Skládačky do tří let vyrostou na desetinásobek. 75 % z nich prodá Samsung

Premiéra nových zařízení od Samsungu s flexibilním displejem je za dveřmi, přidá se i Xiaomi s modelem Mi Mix 4. Trh s ohebnými smartphony bude pomalu narůstat. Analytici z výzkumné agentury Counterpoint Research predikují, že do konce roku 2023 naroste počet prodaných skládaček desetinásobně.

Klepněte pro větší obrázek
Predikce prodeje smartphonů s ohebným displejem do roku 2023 – Samsung si udrží většinu, jeho podíl ale budou ukusovat jiné značky | Zdroj: Counterpoint Research

V letošním roce se má celosvětově prodat zhruba 9 milionů telefonů s ohebným panelem. Zatím jednoznačně dominuje Samsung s 88% tržním podílem. Postupně se ale budou přidávat další výrobci, mezi jinými Xiaomi, Motorola nebo Huawei, kteří už skládačky v portfoliu mají, nebo i další hráči jako Oppo a TCL.

Samsung, který segment s přehledem ovládl se svými globálně nabízenými modely už v loňském roce, si má i v roce 2023 udržet většinový podíl 75 %. Telefonů s různou formou ohebného nebo rolovacího displeje se má v uvedeném roce prodat celkem 30 milionů, což je desetinásobný růst proti roku 2020, jenž je považován za startovací rok pro skládačky.

Tohle je zatím poslední skládačka od Huawei, prodává ji pouze v Číně:

Diskuze (10) Další článek: Xiaomi chystá další experiment. Selfie se u Mi Mix 4 schová pod flexibilní displej

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Podíl, Counterpoin Research, Counterpoint Research, Displej, Skládačka, Pro +, Samsun, Desetinásobek