Aplikace IBD Pod Kontrolou pomáhá pacientům s Crohnem a ulcerózní kolitidou

IBDPodKontrolou (zdarma pro Android a iOS) je aplikace pomáhající pacientům s Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou s organizací času a dodržováním léčebných postupů. Vyvinula ji organizace Pacienti IBD a společnost Takeda. Nabízí mnoho užitečných informací a aktuálních poznatků, přehled návštěv u lékařů, deník pacienta, automatické připomínky atd.

Crohnova choroba i ulcerózní kolitida patří mezi idiopatické střevní záněty (IBD). Přesnou příčinu vzniku nemocí odborníci však zatím neznají. Obě onemocnění jsou chronická a nedají se úplně vyléčit a výrazně ovlivňují život pacientů. Chronická únava, teploty, přetrvávající průjem, krev ve stolici, bolesti břicha či pocity nadýmání – to jsou jen některé z nepříjemných příznaků onemocnění, které v České republice trápí více než 55 tisíc lidí.

A právě pro ně byla aplikace vyvinuta. Jejím cílem tak je pomáhat pacientům lépe sledovat jejich onemocnění. Správně nastavené notifikace uživatelům připomínají termíny návštěv u lékaře, vyšetření a kontrol, ale i datum a čas, kdy mají užívat své léky. Titul ale není diagnostickým ani zdravotnickým prostředkem. Uživatel by tedy neměl činit žádná zdravotní rozhodnutí pouze na základě informací z aplikace a bez potřebné porady s lékařem.

Váš názor Další článek: Týden mobilně: Chceš fotit, chceš Xperii. Plus humorné kolo souboje Samsung vs. Apple

Témata článku: , Pacient, Česká republika, Poma, Zánět, Dodržování, Aplikace, Lékař, Organizace, Onemocnění,