Samsung umožní tvorbu schémat pro S6, musíte o ní ale požádat

Samsung na svých vývojářských stránkách vydal informace ohledně podpory schémat u Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge. A jak jsme předpokládali, jejich tvorba bude možná i na vašem domácím počítači, s tím, že je po vytvoření nahrajete přímo z aplikace na portál Galaxy Apps. Ta se jmenuje Samsung Mobile Theme Editor, avšak v současné době je aplikace k dispozici pouze na vyžádání. Je třeba vyplnit jednoduchý formulář, kde v krátkosti uvedete schémata, která chcete tvořit, popíšete sami sebe a účel tvorby a na závěr přidáte reference na vaše dřívější grafické práce.

Klepněte pro větší obrázek
Takto vypadá editor pro tvorbu schémat

Tvorba schémat na počítači zní tedy zatím trochu nepřístupně, ale můžeme to připsat na vrub beta testování samotného procesu tvorby schématu a jeho následné aplikace. Co se týká možných úprav, tak ve schématu půjde upravit zamykací obrazovka, pozadí domovské obrazovky, ikony aplikací, barva heads-up notifikací, zvuky (dotyk na displej, na číselník, klávesnice, stisknutí HW tlačítek a zvuk při zrušení volby) a také fonty, resp. font čísel a font digitálních hodin na ploše.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Základní schéma TouchWizu v porovnání se schématem Pink

Navíc je možno upravit pozadí a vybrané grafické elementy hned u čtrnácti předinstalovaných aplikací - Telefon, Kontakty, Zprávy, E-mail, Hudební přehrávač, Video přehrávač, Kalkulačka, Budíky/Hodiny, S plánovač, Smart Manager, Nastavení, Poznámky, Moje Soubory a Hlasový záznamník.

Klepněte pro větší obrázek
Tvoba schémat zatím není určena úplně pro každého. Budete muset vyplnit formulář a podstoupit několik kroků, než se vám jejich tvorba zpřístupní, a než si vůbec budete moci stáhnout aplikaci pro jejich tvorbu

Do budoucna se navíc plánuje možnost nastavení vyzváněcích tónů, zvuku alarmu a notifikací samotným schématem. Ta jsou v současnosti s napojením na obchod podporována pouze u zmiňovaných Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge, do budoucna se ale plánuje rozšíření schémat i na další modely. TouchWiz tak už nemusí znamenat jen spoustu barviček, ale jeho vzhled si budete moci upravit podle svého. V současné době je na Obchodu s tématy zhruba třicet grafických stylů. Zatím tedy nic moc, ovšem každým dnem několik schémat přibývá.

Zdroj: Samsung Developer

Diskuze (9) Další článek: Technologické firmy vedou odliv peněz z USA, danit „doma“ je nic nedonutí

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Jednoduchý formulář, Vyzváněcí tón, Schéma, Domácí počítač, Sam, Heads UP, Samsun, Pro +, TV +