Samsung Galaxy A82 se ukázal na videu. Dostane Snapdragon 860 a 120Hz AMOLED

Samsung Galaxy A72 nebude letošním nejvýkonnějším „áčkem“ od Samsungu. Nepsaný titul připadne Samsungu Galaxy A82, který se v Jižní Koreji začne prodávat již 23. dubna, a to pod označením Galaxy Quantum 2. Telefon designově vychází z Galaxy A72, rozměrově má však hodně blízko ke Galaxy S21+ 5G. Na čelní straně telefon čekejte 6,7" Super AMOLED displej s rozlišením Full HD+, maximálním jasem 800 nitů a 120Hz obnovovací frekvencí. Zobrazovací panel bude kryt 2,5D sklem, jeho součástí bude optická čtečka otisků prstů.

Tělo telefonu splňuje odolnost IP67, záď je opět vyrobena z matného plastu. Fotomodul je trojitý, jako hlavní snímač byl použit 64MPx fotočip Sony IMX686 s podporou optické stabilizace. Pod zadním krytem bude k dispozici 4 500mAh baterie s podporou až 25W dobíjení. V základní krabici však bude přibalena pouze 15W nabíječka typu Adaptive Fast Charging.  

Výpočetní výkon obstará oživený čipset Snapdragon 860, resp. Snapdragon 855+. Doplní jej 6GB RAM a 128GB úložiště, které si rozšíříte microSD kartami. Čipset může být doplněn 4G či 5G modemem, takže je možné, že bude Samsung, podobně, jako u Galaxy A52, separátně nabízet dvě síťové varianty. Nový model se začne v Jižní Koreji prodávat 23. dubna, telefon se bude nabízet v černé, bílé a v růžové. Následně by měla jít do prodeje i globální verze telefonu. Žádný přesný termín však zatím není znám. 

První unboxing video Samsungu Galaxy Quantum 2 (alias Galaxy A82):

Zdroj Naver, Weibo

Diskuze (2) Další článek: PlayStation ve smartphonech? Sony plánuje převést své herní hity do mobilní verze

Témata článku: Samsung, , , , , , , Full HD +, AMOLED, Samsun, Super AMOLED displej, Fast Charging, Úkaz, DOS, Jižní Korea, Telefon