Rýsuje se finální podoba Realme 8 Pro. Těšte se na AMOLED i na 108MPx foťák

Značka Realmepřipravuje premiéru smartphonu Realme 8 Pro, který bude zajímavým zástupcem vyšší střední třídy. Oficiálně bude telefon oznámen 24. března, ovšem již dnes známe zásadní parametry telefonu, jeho očekávané specifikace i detaily použitých fotoaparátů.

Na přední straně telefonu se očekává 6,4" AMOLED displej s rozlišením 2 400 × 1 080 pix a průstřelem poblíž levého horního rohu pro 32MPx selfie. Na zádech budou k dispozici hned čtyři fotoaparáty. Jako hlavní poslouží 108MPx fotočip ISOCELL HM2 z dílny Samsungu, který slučuje devět pixelů do jednoho a také nabízí až 3× bezztrátový zoom. Hlavní foťák doplní 8MPx širokáč a dva 2MPx snímače. Jeden se postará o rozmazání pozadí při portrétovém focení, druhý poslouží jako makro. Optická stabilizace obrazu má tentokrát chybět.

Na zádech si můžeme všimnout sloganu „Dare to Leap“, který charakterizuje značku Realme. Pod zadním krytem má být připravena 4 500mAh baterie, kterou dobijete kabelem výkonem 65W. Výpočetní výkon obstará osmijádrový Snapdragon 720G s 6GB RAM. Interní 128GB paměť rozšíříte microSD kartami, do samostatných slotů v bočním šuplíku vložíte až dvě nanoSIM karty. V telefonu poběží Android 11 s grafickou nadstavbou Realme UI. Kompletní specifikace telefonu budou za tři týdny, ceny a dostupnost na českém trhu budeme znát začátkem května.

Realme 8 Pro bude nástupcem aktuální generace Realme 7:

Pozn.: V prvním odstavci praveno datum premiéry ze 4. na 24. března, v posledním odstavci doplněno info o české premiéře.

Diskuze (10) Další článek: OnePlus láká na 8. března. Na samostatné akci oznámí datum premiéry OnePlus 9

Témata článku: Realme, , , , , , , , , , , Foťák, F +, Telefon, Pro +, Finální podoba, AMOLED,