Razer Edge je první herní konzole s podporou 5G. Uvnitř běží Android, výkon zajišťuje Snapdragon G3x Gen 1

  • Razer představil herní konzoli s podporou 5G
  • Jedná se vlastně o herní tablet s doplňkovým gamepadem
  • Exkluzivně se bude nabízet zatím jen v USA

Oživeno 17. října | Značka Razer představila svou herní konzoli Razer Edge, která však ve finále vypadá jako tablet. Pokud hrajete hry, jednoduše k němu připojíte dodávaný gamepad Razer Kishi V2 Pro. Myšlenkově se tedy jedná něco na způsob Nintenda Switch, které má odpojitelně Joy-Cony. Pokud tedy zařízení odcvaknete z gamepadu, a můžete jej používat jako běžný „herní“ tablet.

Zařízení je osazeno 6,8" Full HD+ displejem (2 400 × 1 080 pix), který podporuje 144Hz obnovovací frekvenci. Do těla o rozměrech 260 × 85 × 10,8 mm se dostala 5 000mAh baterie, společně s ovladačem tablet váží 400 gramů. Na jeho těle najdeme dva reproduktory a dva mikrofony, stropem mobilní konektivity je Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 či 5G sítě.

Klepněte pro větší obrázek
Razer Edge je vlastně herním tabletem s doplňkovým ovladačem Kishi V2 Pro

Výkon zajišťuje Snapdragon G3x Gen 1 s 8GB operační pamětí typu LPDDR5, v tabletu běží Android 12. Herní konzole umožní hrát nejen klasické tituly, které si stáhnete z Google Play, ale také stramované hry ze služeb Xbox Game Pass Ultimate či GeFroce Now. Díky aplikaci Steam Link bude možné hrát streamované hry z vašeho lokálního počítače až ve 144 Hz.

Představení herní konzole Razer Edge:

V současné době to však zatím vypadá, že je Razer Edge aktuálně omezen jen na USA. Wi-Fi verze se začne nabízet v lednu za 399 dolarů, což dělá v přepočtu zhruba 12 tisíc včetně daně. 5G varianta bude spjata s americkým operátorem Verizon, a měla by stát cca 15 tisíc korun. Dostupnost konzole Razer Edge v Evropě je v tuto chvíli neznámá.


Herní značka Razer uvede 15. října na konferenci RazerCon na trh herní konzoli Razer Edge 5G. Už teď však výrobce pustil do éteru základní informace, a my tak víme, že se bude jednat o vůbec první herní konzoli s podporou 5G sítí. 

Designově můžeme očekávat černozelenou herní konzoli, která bude mít tradiční rozvržení ovladačů. Na levé části čekejte kurzorový kříž, joystick a jedno akční tlačítko. Pravou část zaplní druhý joystick a herní tlačítka X, Y, A a B. Prostřední část vyplní 6,65" OLED displej s rozlišením Full HD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. Samozřejmě nebudou chybět ani zadní triggery L1, L2, R1 a R2. Do těla herní konzole byla integrována 5 000mAh baterie.

Klepněte pro větší obrázek
Toto je jedna z prvních fotek herní konzole Razer Edge 5G, ve které poběží Android

Výpočetní výkon zajistí čipset Snapdragon G3x Gen 1, který je navržen přímo pro herní konzole. Jeho oficiální premiéra se však datuje již do prosince loňského roku. Čipset, jehož součástí má být „speciální“ grafický adaptér řady Adreno, má být při hraní aktivně chlazený. Součástí konzole má být i Full HD selfie kamera pro živé streamování, přes USB-C a DisplayPort bude možné obraz dostat do 4K televize, monitoru či do brýlí virtuální nebo rozšířené reality.

Uvnitř poběží Android, není tedy divu, že Google Play bude hlavním zdrojem pro stahování her. Počítá se však i s podporou herních cloudových služeb, takže si na konzoli pustíte i desktopové hry. Dostupnost, zbytek hardwarových specifikace a koncová cena bude známa 15. října.

Trailer na herní konzoli Razer Edge 5G s Androidem:

Zdroj: Verizon

Diskuze (2) Další článek: Pixel 7 Pro je nejlepší současný fotomobil. V žebříčku Dxomark těsně překonal i iPhone 14 Pro

Témata článku: Razer, , , , , , , , , , Razer Kishi, Adreno, Herní konzole, Nintendo Switch, Evropa, Steam link, Herní, Verizon, Full HD, Kishi,