Průměrná oprava rozbitého mobilu vyjde na 4 300 Kč. Jak jej nejčastěji chráníme?

Pojišťovna BNP Paribas publikovala tiskovou zprávu, která mapuje chování českých uživatelů pojištěných telefonů. A nejsou to úplně radostné informace. Přes dvě třetiny pojištěných uživatelů má totiž zkušenost s rozbitím, utopením nebo krádeží telefonu.

A když už se telefon poškodí, 90 procent případů se týká poškození displeje, jehož výměna vychází na tisíce korun. Druhou nejčastější příčinou poškození telefonu je jeho utopení. Průměrná cena opravy telefonu v Česku, dle vyjádření pojišťovny, činí 4 300 Kč.

A jak si vlastně své telefony chráníme, aby nedošly k úhoně? Tradiční nalepovací fólie ustupují z výsluní, stále častěji je nahrazují tvrzená skla. Mimo nich chráníme smartphony pouzdry a kryty. Největší podíl činí základní kryty v cenové relaci do 500 Kč zakoupené k nižší nebo střední třídě telefonů. Dražší pouzdra k vlajkovým modelům se nejvíce prodávají v době uvedení novinek na trh.

Další možnou ochranou je pojištění telefonů. To překvapivě není otázkou jen těch nejdražších strojů, 65 procent pojištěných zařízení spadá do cenové kategorie pod 7 tisíc Kč. Většina zájemců si pojištění sjednává na dva roky. 

Diskuze (11) Další článek: Realme útočí na peněženky Generace Z. Uvedlo levný 5G model a absolutní základ

Témata článku: , , , , , , Utopení, Oprava, Telefon, Mobil, Česká republika, Krádež, BNP Paribas, Tisková zpráva