Placené aplikace zadarmo. Huawei AppGallery se může brzy stát cílem hromadného stahování aplikací

  • Vývojář upozornil Huawei na kritikou chybu API v AppGallery
  • Kdokoliv si nyní může stáhnout placené aplikace zdarma
  • Pokud nemají vlastní ochrany, půjdou normálně používat

Aplikační obchod od Huawei má problém, které může zasáhnout vývojáře i obchod jako takový. Ukázalo se, že z AppGallery je možné bezplatně stáhnout aplikace a hry, které jsou v obchodě vedeny jako placené. Stačí jen vědět, jak na to. Bezpečnostní problém obchodu od Huawei se může velmi brzy stát cílem pirátů, kteří z něj „vycucají“ placené hry a aplikace, které nabídnou k bezplatnému stažení na internetu.

Problém s bezplatným stahováním jinak placených aplikací z Huawei AppGallery objevil Dylan Roussel a popsal ho na svém blogu. Bezpečnostní díra AppGallery Web API byla objevena 17. února, a vývojář s chybou okamžitě seznámil Huawei. Dal firmě pět týdnů na nápravu situace, než tuto informace zveřejní. Huawei opravu přislíbilo. Nakonec o chybě mlčel 13 týdnů, a až poté co Huawei zaslal e-mail s tím, že chybu skutečně zveřejní, ji přiřadil Huawei interní číslo a začal ji řešit.

V současné době tak chyba stále není opravena, takže se může teoreticky stát, že placené aplikace z AppGallery se v brzké době dostanou na internet k bezplatnému stažení. A z toho by sice mohli mít radost uživatelé Androidů, ovšem vývojáři z toho šťastní rozhodně nebudou. Sluší se také zmínit, že takto stažené aplikace a hry spustíte v telefonu jen tehdy, pokud samy o sobě nemají žádnou vlastní DRM ochranu. Automatické ochrany obchodu AppGallery před neoprávněným stahováním totiž v současné době nefungují. 

Huawei představuje obchod s aplikacemi AppGallery:

Zdroj Evowizz

Diskuze (2) Další článek: Nabíjení nemusí být nuda. PixelCable umí věci, které byste od kabelu určitě nečekali

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , API, Stahování, AppGallery, Vývojář, Aplikace, Obchod, Stahování aplikací, Web API,