Obrazovky některých iPhonů se zbarvily do fialova. Apple tvrdí, že jde pouze o softwarovou chybu a chystá záplatu

Po patáliích s vypadávajícími hovory se nejnovější iPhony 13 potýkají s dalším problémem. Někteří uživatelé si začali stěžovat na to, že se jim přebarvila obrazovka do odstínů fialové. Nejde přitom o novou kauzu, první hlášené případy jsou dokonce již z října, kdy byl telefon čerstvě v prodeji. 

Apple se k tomu postavil čelem a v případě některých modelů nabídl výměnu telefonu za jiný kus. Ne všichni ale měli takové štěstí, v případě některých uživatelů už Apple situaci řešil rozebráním telefonu a výměnou základové desky. To ale pro některé majitele nebylo zrovna komfortní řešení, protože měli telefon třeba jen několik dní a už musel být opravován.

Problém známý několik měsíců

Po čase se ukázalo, že nejde o hardwarový problém, jak si Apple zpočátku myslel. Fialovou barvu totiž bylo možné zachytit i screenshotem. S tím se na diskuzním fóru pochlubil jeden z uživatelů, který stejné chování zaznamenal jen u 6 dní starého iPhonu. Po odevzdání telefonu do servisu mu bylo sděleno, že k opravě stačí telefon nechat úplně dobít a problém se vyřeší sám.

Jiným uživatelům pomohlo restartování telefonu, což se ale ukázalo jen jako dočasné řešení. Barvy se vrátily do normálu jen na chvíli. Pak začal iPhonu znovu zlobit, což je u nového zařízení s cenou nad 20 tisíc korun nepřijatelná komplikace.

Vše snad bude mít šťastný konec. Apple už údajně chybu opravil v rámci chystaného systému iOS 15.3. Firma to podle serveru MyDrivers uvedla na svém profilu na čínské sociální síti Weibo. Seznam oprav u betaverze zatím tuto opravu nezmiňuje, přesto ale věříme, že tak zásadní chybu Apple co nejrychleji opraví. 

Apple iPhone 12 ve fialovém provedení:

Via: PhoneArena

Diskuze (80) Další článek: První benchmarky jsou tady. Jak na tom bude Exynos 2200 ve srovnání se Snapdragonem 8 Gen 1?

Témata článku: Apple, , , , , , , Oprava, Fiala, Mydrivers, Uživatelé, Fialoa, Rozebrání, Softwarová chyba, F +, Záplata, Fialová, Obrazovka, Telefon,