Nový WhatsApp pro Windows bude rychlejší. I tentokrát jej však musíte nejdřív propojit s telefonem

  • WhatsApp přichystal novou aplikaci pro Windows
  • Je nativní, takže bude rychlejší a méně náročnější na zdroje
  • Obdobná aplikace se chystá i pro Mac OS

Komunikátor WhatsApp jste sice už teď mohli používat na desktopu, ale jen v podobě webové aplikace či přímo ve webovém prohlížeči. Služba má nově k dispozici aplikaci, která běží přímo ve Windows, a stáhnete si ji z Microsoft Storu. Aplikace už nevyužívá starý backend založený na webových službách, ovšem na první pohled vypadá vše stejně. Jen s tím rozdílem, že aplikace běží a spouští se rychleji a využívá méně systémových zdrojů. A v případě, že váš telefon bude zrovna offline, můžete v chatování pokračovat na počítači.

WhatsApp chystá obdobnou verzi aplikaci i pro MacOS, ovšem ta je v tuto chvíli ve fázi beta testování a pravděpodobně stále ve vývoji. Aplikace však bude „univerzální“, bude tedy vycházet z aplikace pro iPhone a poběží nativně na hardwaru od Applu. I tato verze aplikace má být o dost rychlejší než stávající podoba využívající Web API. 

Klepněte pro větší obrázek
Nová podoba aplikace WhatsApp pro Windows

U obou variant aplikace bude třeba nejprve propojení s účtem v telefonu, který je navázán na telefonní číslo. Po propojení budete moci z desktopových systémů odesílat a přijímat zprávy či volat podobně jako na smartphonu. A to s koncovým šifrováním, které je k dispozici i pro každé propojené zařízení. Myslete však na to, že propojení počítače a telefonu se automaticky zruší, pokud se u svého smartphonu k WhatsApp nepřihlásíte po dobu 14 dní.

Jak na WhatsApp zablokovat kontakt:

Zdroj WhatsApp

Diskuze (3) Další článek: Jak se vyznat v modelovém značení Samsungů? Podle čísla poznáte i rámcovou výbavu telefonu

Témata článku: , , , , , , Telefon, Mac OS, Microsoft store, Nová aplikace, Propojit, Počítač, Webová aplikace, Aplikace