Novinka, přitom tak trochu retro. Komunikátor s výsuvnou klávesnicí a dvěma systémy jde do výroby

Přestože smartphonům s fyzickou klávesnicí již před nějakou dobou odzvonilo, čas od času se podobný pokus opět objeví. To je případ i značky Planet Computers, která to s telefony s klávesnicí zkouší už potřetí, tentokrát s modelem Astro Slide.

Zatímco jeho předchůdce vsadil na skládací konstrukci (ale nikoli s ohebným displejem), novinka přechází ve formě slideru. I když se nám tento koncept může zdát přežitý, určitá poptávka po tomto typu zařízení zde přece jen existuje. Výrobce už na něj vybral potřebnou částku pomocí crowdfundingové kampaně a nyní oznamuje, že zařízení posílá do výroby.

Dva konektory, ale i dva systémy

Zařízení ve složeném stavu působí jako konvenční smartphone, vysunutím ze spodní strany z něj vyjede plnohodnotná QWERTY klávesnice, která z něj udělá malý kapesní počítač. Telefon nabízí 6,39“ AMOLED displej. Telefon byl poprvé představen před více než rokem, ale až nyní je kompletně dokončen jeho vývoj, takže musela být mírně aktualizována i výbava.

O výkon se stará procesor MediaTek Dimensity 1000 s podporou 5G. K tomu je k dispozici 6 GB operační paměti a 128GB vnitřní úložiště. Výhodou proti jiným telefonům může být dvojice USB-C konektorů, druhý je zamýšlen pro připojení periferií. Integrovanou baterii s kapacitou 4 000 mAh lze nabít i bezdrátově. K focení pak poslouží 48Mpx kamerka.

Astro Slide 5G Transformer:

Na telefonu běží operační systém Android 11, ovšem jelikož jde vlastně spíše o komunikátor, je zde i možný dual boot – uživatel může místo Androidu přepnout na operační systém Linux. Zařízení se aktuálně prodává za cenu 529 eur (cca 13 500 Kč). O termínu dodávky k zákazníkům výrobce zatím neinformoval.

Zdroj: Indiegogo.com

Diskuze (52) Další článek: Xiaomi s nechtěně vtipným názvem jde do prodeje. Nejrychlejší dostanou slevu nebo chytrý náramek

Témata článku: , , , , , , , , , Operační systém, Ret, Výroba, Komunikátor, Konstrukce, Zařízení, Telefon,