Nové chytré hodinky od Xiaomi mají GPS a změří i okysličení krve. To vše za 1600 Kč

Xiaomi opět ukazuje, kam až jde stlačit cenu chytrých hodinek, aniž by se to výrazněji podepsalo na výčtu jejich funkcí. Redmi Watch 2 Lite obsahují GPS, monitoring okysličení krve SpO2 a mnoho dalších senzorů. Stojí přitom 1 600 Kč, na našem trhu se prodávají v černé barvě.

Klepněte pro větší obrázek
Redmi Watch 2 Lite existují v několika barvách, pro Česko je určena pouze černá

Model je nástupcem první generace Redmi Watch a přináší opět známý design s obdélníkovým ciferníkem. Dotykový TFT-LCD displej s rozlišením 320 × 360 bodů se rozprostírá na úhlopříčce 1,55 palce. Vybírat lze z více než 100 různých virtuálních ciferníků („watchfaces“). Hodinky lze použít i v dešti nebo s nimi plavat, splňují voděodolnost 5 ATM (plavání na hladině, namočení).

Redmi Watch 2 Lite nově dokážou monitorovat více než 100 cvičebních režimů, včetně 17 profesionálních pro vnitřní i venkovní aktivity. Patří sem například i intervalový trénink HIIT nebo jóga, u kterých si lze nastavit vlastní cíle a následně podrobně sledovat jejich plnění. Pokud je aktivována funkce automatické detekce pohybu, hodinky upozorní a pomocí GPS i zaznamenají probíhající aktivitu (běh nebo chůzi), i když uživatel na začátku zapomene sportovní režim zapnout.

Měření hladiny okysličení krve SpO2 dokážou hodinky sledovat i kontinuálně. Samozřejmostí je průběžné monitorování srdečního tepu, kvality spánku a úrovně stresu. Redmi Watch 2 Lite oproti svému předchůdci nabízí prodlouženou výdrž baterie s kapacitou 262 mAh až na 10 dní. Pokud ale budete kontinuálně používat zapnutou GPS, výdrž se sníží na 14 hodin. Hodinky lze použít jak s telefony s Androidem, tak iPhony. Prostředí podporuje češtinu.

Redakční pohled na telefon Xiaomi 11 Lite 5G NE:

Diskuze (2) Další článek: Vysouvák, nebo raději skládačku? TCL Fold & Slide kombinuje obojí, ale je to zase jen koncept

Témata článku: Redmi, Xiaomi, , , , , , , , Lite, Krev, Okysličení, Chytré, Česká republika, Redmi Watch,