Huawei zpřístupnil nákup ciferníků na své chytré hodinky i telefonům s Androidem

Huawei si u svých chytrých hodinek zakládá na široké nabídce virtuálních ciferníků (tzv. watch faces), které si uživatel na displej hodinek může nainstalovat. Některé ciferníky jsou zdarma, jiné jsou placené a dostupné přes market AppGallery.

Možnost nákupu placených watch faces měli dosud pouze majitelé smartphonů Huawei s vlastní platformou EMUI a službami HMS (Huawei Mobile Services). Čínský výrobce nyní oznamuje, že placené ciferníky poskytne také na telefony s OS Android běžícími na službách Googlu (GMS).

Pro iOS aspoň bezplatné ciferníky

Z marketu AppGallery je potřeba stáhnout nejnovější verzi aplikace Huawei Zdraví, která si automaticky vyžádá ještě instalaci nejnovější verze podpůrné aplikace HMS Core. K dispozici je několik platebních metod, včetně platbou pomocí bankovní karty nebo peněženky PayPal. Zaplacené ciferníky se uloží na účtu Huawei ID a zůstávají dostupné i i po případné výměně telefonu.

Klepněte pro větší obrázek
Ukázka marketu pro nákup ciferníků | Zdroj: Fórum Huawei

Ciferníky jsou rozděleny do několika kategorií podle funkčnosti a oblíbenosti, jejich cena se pohybuje v řádech desetikorun. Stahovat ciferníky lze na hodinky s kruhovým displejem řady Watch GT 2 i na obdélníkové modely Watch Fit Active a Watch Fit elegant.

Měnit grafickou podobu ciferníků hodinek mohou také majitelé telefonů s operačním systémem iOS, musí se ale spokojit pouze s nabídkou těch bezplatných. Stahovat je mohou přes aplikace Huawei Health na hodinky Watch GT 2 Pro a díky nejnovějšímu firmwaru z dubna 2021 i na modely Watch GT 2 a Watch GT 2e.

Diskuze (5) Další článek: Tohle jsou vyzyvatelé AirPods Pro. Xiaomi má vlastní špičková bezdrátová sluchátka

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , OS Android, Aplikace, Huawei Health, Market, Nákup, HMS Core, Watch Faces, Huawei Mobil Services, AppGallery, Ciferník, Chytré, Huawei Zdraví, Watch Fit Elegant, Telefon,