Facebook Messenger přináší nové motivy chatů, panel rychlých odpovědí a QR platby

Ředitel komunikačních produktů Sateesh Kumar Srinivasan představil na blogu Facebooku tři zásadní novinky v poslední verzi populární aplikace Messenger. Uživatelé se mohou těšit na nové motivy, panel rychlých odpovědí a platební QR kódy.

Nové motivy chatů

V rámci možností personalizace lze v Messengeru měnit vzhled jednotlivých místností prostřednictvím takzvaných motivů. To lze provést po klepnutí na tlačítko „i“ v pravém rohu každého chatu, kde můžete v sekci Motiv vybírat z několika předdefinovaných vzhledů.

V nabídce nyní přibyly tři nové motivy:

  • Olivia Rodrigo – SOUR – motiv na oslavu vydání nového alba mladé americké zpěvačky.
  • Oceán – motiv věnovaný Světovému dni oceánů, který připadá na 15. červen.
  • Filmová sága Rychle a zběsile – tady asi není co dodávat, snad jen fakt, že téma oslavuje 20. výročí.
Klepněte pro větší obrázek 
Tři nové motivy chatů

Panel rychlých odpovědí

Druhou novinkou je panel rychlých odpovědí, který nově najdete v rámci prohlížeče médií. Jeho úkolem je usnadnit konverzaci iniciovanou zajímavou fotografií nebo videem, aniž byste se museli vracet do hlavního vlákna chatu, jak ukazuje následující video.

Stačí klepnout na fotografii nebo video a odeslat odpověď prostřednictvím panelu rychlé odpovědi v dolní části obrazovky. Přejetím nahoru pak ukončíte celoobrazovkový prohlížeč médií a vrátíte se zpět do hlavního vlákna chatu.

QR kódy a platební odkazy

Do třetice všeho dobrého je tu novinka, kterou aktuálně využijí pouze uživatelé pobývající na území Spojených států amerických. Ti nyní mohou využívat QR kódy a platební odkazy, když chtějí poslat nebo požádat o peníze prostřednictvím služby Facebook Pay, a to i když nejsou připojeni na Facebooku.

Klepněte pro větší obrázek 
QR kódy v Messengeru

Není třeba stahovat samostatnou platební aplikaci nebo přidávat nové kontakty. Přístup ke svému osobnímu QR kódu a platebnímu odkazu uživatelé najdou přímo v aplikaci Messenger pod položkou Facebook Pay. Srinivasan bohužel neuvedl, kdy by se tato funkce mohla objevit v dalších zemích.

Klepněte pro větší obrázek 
Platební odkazy v Messengeru
Váš názor Další článek: Vyhlížíme OnePlus Nord 2. Nástupce první generace přijde na trh v červenci

Témata článku: , , , , , , SOUR, F +, Platba, Rychle a zběsile, Kód, Odpověď, Motiv, Panel, Facebook Messenger, Aplikace, Rychlá odpověď