Ekologie na kvadrát. Pokud vám je odebraná nabíječka málo, přidejte kryt z PET lahví

Samsung se opět snaží zahrát na ekologickou notu. Nejprve u nové řady smartphonů Galaxy S21 sebral všem modelům z balení nabíjecí adaptér, i když se dřív za stejný krok vysmíval Applu, nyní upozorňuje na ekologická pouzdra vyvinutá dohromady se společností Kvadrat.

Nutno dodat, že spolupráce s dánskou firmou Kvadrat specializující se na oblast textilního designu trvá už od loňského roku, kdy první pouzdra z této kolaborace získal prostřední model Galaxy S20+. Už tehdy se poukazovalo na ekologický podtext, ale příslušenství se nějak hlasitěji nepropagovalo.

Klepněte pro větší obrázek

Tentokrát Samsung podrobněji vysvětluje, jak pouzdra Kvadrat vznikají. Vyrábějí se z recyklovaných PET lahví, které se nejdřív musí roztavit v jakousi „plastovou pryskyřici“ a z ní náročným procesem přemodelovat na nový materiál. Tím je v případě krytů Kvadrat polyesterové vlákno, které se nabarví a poté se jím natká vnější strana obalu.

Z obyčejné půllitrové PETky se dá podle Samsungu získat vlákno na protkání dvou kusů krytů. Ty jsou celé z plastu, recyklovaná „tkaná“ část je pouze na povrchu. Pro snadné uchycení na šňůrku obsahují malé poutko. Celkově tvoří recyklované materiály asi pětinu objemu krytu, prodejní obal je papírový. Kryt je určen opět pouze pro prostřední model Galaxy S21+, na výběr je fialová a šedá barva. Prodává se za 900 Kč.

Diskuze (5) Další článek: Samsung Galaxy Week. K vybraným telefonům dostanete sluchátka Buds Live

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S21+ 5G, Model, Kvadrat, Nabíječka, Lahev, Kryt, Pouzdro