Doogee S97 Pro je první telefon s integrovaným laserovým měřičem vzdálenosti

  • V telefonech už jsme viděli leccos – od projektoru po termomakeru
  • Nový Doogee S97 Pro přichází s laserovým měřičem vzdálenosti
  • Kromě něj nabídne mimořádně velkou baterii s kapacitou 8500 mAh

V mobilních telefonech už jsme viděli celou řadu komponent, počínaje projektorem, přes infračervený vysílač, až po termokameru. Španělsko-čínská značka Doogee uvedla na trh telefon, který jako vůbec první na světě obsahuje zabudovaný laserový měřič vzdálenosti. Novinka s označením S97 Pro zaujme i dalšími parametry, jako je například mimořádně velká baterie.

Doogee je jedním z největších výrobců odolných chytrých telefonů. Často vyrábí a uvádí na trh produkty se speciálními funkcemi, které jsou pro jeho cílový trh důležité. Aktuální model se vyznačuje odolností proti vodě a prachu dle normy IP68 a splněním sady armádních standardů MIL-STD-810.

Doogee S97 Pro

Telefony tohoto výrobce často míří na zaměstnance ve stavebnictví a souvisejících odvětvích. Laserový měřič vzdálenosti s dosahem až 40 metrů má však překvapivě mnoho využití nejen v profesionálním prostředí, ale i v domácnosti. Hodit se může třeba při vyměřování částí domů při rekonstrukcích a jistě najde mnoho dalších využití.

Z hlediska dalšího hardwaru se jedná spíše o nižší střední třídu. Na přední straně tak najdeme IPS LCD displej s úhlopříčkou 6,39" a relativně nízkým rozlišením 720 × 1560 obrazových bodů. Z toho plyne jemnost 269 ppi a poměr stran 19,5:9. Obrazovka je chráněna odolným tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass blíže neupřesněné verze.

V čele hardwarové výbavy stojí osmijádrový procesor MediaTek Helio G95, vyráběný 12nm procesem, s maximálním taktem 2,0 GHz. Ve spojení s grafickým akcelerátorem ARM Mali-G76 MC4 dává zařízení do vínku rychlou odezvu a solidní výkon v běžných operacích. Zařízení je dostupné v jedné konfiguraci s 8 GB RAM a 128 GB interního úložiště.

8500mAh akumulátor

Na zadní straně najdeme čtyři fotoaparáty – hlavní má rozlišení 48 Mpx a čip od Samsungu. Dále je přítomen 8Mpx širokoúhlý foťák (taktéž s čipem Samsung), makro fotoaparát s rozlišením 2 Mpx a 2Mpx termokamera. Na přední straně je v průstřelu v levém horním rohu obrazovky přední foťák s rozlišením 16 Mpx.

Dalším argumentem ve prospěch Doogee S97 Pro je akumulátor s kapacitou 8500 mAh, za kterou by se nemusela stydět ani kdejaká power banka. S ohledem na nepříliš výkonný hardware můžeme očekávat výdrž až tři dny při běžném používání. Když se telefon vybije, přijde vhod rychlé nabíjení výkonem až 33 wattů, díky kterému se z nuly na 100 % nabije za necelé tři hodiny. Telefon také podporuje bezdrátové nabíjení výkonem 10 wattů.

Z hlediska konektivity podporuje tento mobil sítě čtvrté generace, Wi-Fi a Bluetooth 5.0. Nechybí ani NFC, takže s ním bude možné bezkontaktně platit. Operačním systémem je Android ve verzi 11. Součástí balení je kromě nabíjecího adaptéru a kabelu také praktické poutko.

Doogee s oblibou používá jako distribuční platformy servery jako je AliExpress či Banggood. Nejnovější model S97 Pro je od pondělí 21. června dostupný na AliExpressu za 219,99 dolarů, tedy v přepočtu za 4730 korun. V nabídce jsou varianty se stříbrnými, červenými a oranžovými prvky. Poštovné do Česka činí necelých 150 korun.

Diskuze (12) Další článek: Pouze drobný odklad. Samsung oznámí první čipset s AMD grafikou již v červenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Vzdálenost, Měřič, Projektor, Česká republika, Corning Gorilla Glass, Pro +, Pouť, Telefon, Velká baterie, MAh, IPS LCD displej,