Dnes začíná olympiáda v Tokiu. Stáhněte si oficiální aplikaci do mobilu

Dnes v Japonsku odstartuje olympiáda Tokyo 2020, která musela být kvůli koronaviru o rok odložena. I když se ani letošní start neobejde bez problémů (nakaženo je v souvislosti s OH k dnešnímu dni již 106 lidí), vše směřuje k tomu, že se Olympijské hry nakonec uskuteční, a to v celém svém rozsahu. 

Pokud chcete výkony (nejen) našich sportovců sledovat pod drobnohledem, můžete si z aplikačních obchodů stáhnout oficiální aplikaci k letošní olympiádě. Po zadání klíčového slova „Tokyo 2021“ na vás vyskočí více než desítka aplikací, které se tváří jako oficiální, a jsou doslova prošpikované reklamami, nás však zajímá oficiální aplikace Olympics, kterou si bezplatně stáhnete na Google Play či z App Storu.

Po stažení stačí vybrat fanouškovský region Czech Republic a následně si můžete vyfiltrovat sporty, které vás zajímají. Aplikace mapuje, nejen startující olympiádu, ale také navazující paralympiádu. Dashboard je pak, společně s liveblogem, rozcestníkem všech důležitých informací, z něhož se dostanete k programu jednotlivých disciplín, k uděleným medailím či ke zprávám z oblíbených sportů. U právě probíhajících disciplín můžete sledovat i aktuální skóre. Nedostatkem je lokalizace do angličtiny, ovšem k pochopení základních informací, potažmo výsledků, vám bude stačit elementární znalost jazyka.

Ukázka modulu World Lens aplikace Olympics:

Jako zajímavý bonus vidíme modul World Lens, k němuž se dostanete z nabídky, kterou si otevřete v pravém spodním rohu aplikace. V rozšířené realitě můžete vypustit holubici, zajezdit si doma na zmenšené podobizně skateboardu, vytvořit si brazilský selfie street-art a vidět jej v rozšířené realitě, fandit v čínštině a mnoho dalšího. 

Diskuze (1) Další článek: Útok ve střední třídě. OnePlus Nord 2 má foťák z vlajkového modelu a 65W dobíjení

Témata článku: , , , , , , , , Aplikace, Olympic, Olympiáda, Holub, App Store, M, Czech republic, Olympijské hry, Olympics, Tokio, Mobil