Cykloradar Garmin Varia má vestavěnou kameru a funkci pro automatický záznam nehody

  • Garmin vylepšil svůj cyklistický radar se zadním světlem
  • Nově jej dovybavil o záznamovou kameru
  • Zpětný radar propojíte s cyklopočítačem nebo smartphonem

Garmin představil doplněk pro cyklisty, na který spousta z nich čekala možná už několik let. Jedná se tzv. zpětný cyklistický radar Gamin Varia RCT715, který upevňujete na zadní část kola pod sedlo. Následně jej můžete propojit s cyklopočítačem Garmin nebo s mobilní aplikací Varia na spárovaném telefonu. Jedná se o nástupce dříve testovaného radaru RTL515, jehož hlavním přídavkem je záznamová kamera.

Samotný radar má rozměry 167 × 42 × 32 mm a váží 147 gramů. Radar splňuje odolnost IPX7 a má úhel záběru 220 stupňů. Konektivita zahrnuje ANT+, Bluetooth Low Energy a Wi-Fi, součástí základní krabice radaru je i 16GB SD karta. Na baterii vydrží radar fungovat až 6 hodin, samozřejmě závisí na typu zapnutého osvětlení a rozlišení pořizovaného záznamu.

Radar při jízdě monitoruje prostor za vámi, konkrétně auta „vidí“ až na vzdálenost 140 metrů a současně nahrává video podobně jako záznamová kamera v autě. Buď nepřetržitě, nebo až v případě detekce nehody. Záznam v rozlišení až 1080p si můžete později přehrát v počítači nebo přes smaetphone. Součástí radaru je i zadní světlo, které je za bílého dne vidět do vzdálenosti 1,6 kilometru. Jeho maximální svítivost je 65 lumenů. Zpětný radar Varia RCT715 pro cyklisty se v Česku prodává za 9 999 Kč.

Představení cykloradaru Garmin Varia RCT715:

Zdroj Garmin

Diskuze (26) Další článek: Nová skládačka od Huawei přichází do Evropy. Navzdory známým nedostatkům má vysokou cenovku

Témata článku: , , , , , , , , , Vestavěná kamera, Světlo, ANT +, Vesta, Česká republika, Garmin Varius, Nehoda, Záznam, F +, Pro +, Kamera, Zadní světlo, Bluetooth Low Energy,