Změna designu smartphonů Sony asi nebude tak divoká. První dvě letošní novinky se moc lišit nemají

Sony se na konci loňského roku nechalo slyšet, že od letoška změní design svých smartphonů Xperia. Těm bývá často vytýkáno, že vypadají ve srovnání s konkurencí až moc konzervativně, zejména kvůli velkým okrajům na čele a bradě telefonů. Příznivci značky ovšem argumentují, že Sony si dnes prakticky jako jediné drží jednoznačný designový rukopis. Na tom je také něco pravdy.

Nyní to vypadá, že změna designu nebude tak drastická. Alespoň ne u všech plánovaných modelů. Na twitterovém účtu @OnLeaks se objevily rendery pokračovatelů řady XA, která u Sony reprezentuje střední třídu. Modely Xperia XA2 a XA2 Ultra opět přinesou design Loop Surface se zaoblenými bočními hranami, ale useknutým vrškem a spodkem. Tělo vypadá uprostřed jakoby nafouklé.

Materiál nijak upřesněn nebyl, pravděpodobně ale opět půjde o kovový rám a plastová záda s imitací kovu. Čtečka otisků, která ani u loňské generace XA1 nebyla přítomna, se tentokrát už objeví, a to na zádech. Čtečku v bočním odemykacím tlačítku si Sony zřejmě nadále šetří pro vrcholné modely. Telefonům nebude chybět 3,5mm jack, mechanická spoušť fotoaparátu a dobíjecí USB-C konektor. Výkon má zajistit procesor Snapgragon 630.

Připomeňte si loňskou Xperii XA1:

Diskuze (19) Další článek: Samsung na CESu ukáže i tři specificky zaměřené projekty z dílny Creative Lab

Témata článku: Sony, , , , , , , , Děs, Loňská Xperia, Plánovaný model, Čtečka, Plastové záda, Vrcholný model, Kovový rám, Změna designu, Twitterový účet, SMA, Model, Div, Letošní novinka, DESI, Velký okraj, Novinky, Mechanická spoušť