Žlutý nebo červený Galaxy S22? Exkluzivita pro e-shopy Samsungu v mnoha zemích, ale v Česku zapomeňte

Samsung nám opět tak trochu dává najevo, že český trh pro něj není až tak zajímavý a lukrativní. Nové smartphony řady Galaxy S22 zde uvede pouze v ohlášených čtyřech základních barevných variantách, což znamená:

  • Galaxy S22, Galaxy S22+ – černá, bílá, zelená, růžová
  • Galaxy S22 Ultra – černá, bílá, zelená, bordó

Barev, v nichž se budou novinky vyrábět, ale celkově bude mnohem víc. Jako exkluzivitu (a také posílení vlastního prodejního kanálu) je bude Samsung nabízet pouze na svém e-shopu. Problém je, že nikoli ve všech zemích. Například Česko i Slovensko v tomto výčtu bohužel chybí.

Země, které dostanou barevné varianty „navíc“:

Německo, Francie, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Švédsko, Norsko, Dánsko, Finsko, Nizozemsko, Belgie, Rakousko, Švýcarsko, Polsko, Velká Británie, Spojené státy, Kanada, Jižní Korea, Spojené arabské emiráty, Austrálie, Thajsko, Singapur, Rusko a Čína.

A o jaké barevné varianty tak příznivci značky na našem trhu přijdou, tudíž si je nejspíš pojedou koupit do sousedního Polska, Rakouska nebo Německa? Základní Galaxy S22 a S22+ v uvedených zemích přidají krémově žlutou, grafitově šedou, světle modrou a fialovou, která byla jednou ze základních barev u minulé generace Galaxy S21.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Prémiové barvy, které Samsung nabídne jen ve svém oficiálním e-shopu

Větší Galaxy S22 Ultra se stylusem přijde navíc ve třech neokoukaných odstínech – grafitově šedé, ohnivě červené a světle modré. Také pero S Pen bude vyvedeno vždy v barevně odpovídající variantě. Cenu si výrobce určí v každé zemi zvlášť, ale nebude se lišit od „běžně“ nabízených barev.

Není to poprvé, co Samsung Česku, kde je v mobilech dlouhodobě jasnou tržní jedničkou, taktně naznačil, že jsme pro něj tak trochu trhem „druhé kategorie“. Už dříve u nás neuvedl Bespoke Edition svého véčka Galaxy Z Flip3, kde si zájemci mohli nakonfigurovat různé barvy krytů téměř z padesátky kombinací.

Klepněte pro větší obrázek

U hybridu Galaxy Z Fold2 potom bylo na některých trzích možné vybrat si barevně kontrastní proužek na hřbetu kloubu. Samsung také pravidelně Česko vynechává z kolekcí připravovaných ve spolupráci s módní značkou Thom Browne. Na druhou stranu nikde není napsáno, že později některé „bonusové“ barvy řady Galaxy S22 na svůj e-shop dodatečně nezařadí. Tou dobou ale už vážní zájemci budou mít nejspíš telefon odjinud...

Ve Francii si zákazníci Samsungu mohli sami nakombinovat barvy:

Zdroj: Sammobile.com

Diskuze (11) Další článek: Samsung vyzývá iPady. Galaxy Tab S8 Ultra je namakaný tablet, který naláká na špičkový displej a stylus

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22+, Barevná varianta, Bespoke Edition, Proužek, Španělsko, Norsko, Dánsko, Portugalsko, Singapur, Švýcarsko