Zlepšeme Česko! Se stejnojmennou mobilní aplikací se můžete přidat i vy

Zlepšeme Česko je bezplatná aplikace pro Android a iOS, která je součástí platformy Mobilního rozhlasu. Skrze aplikaci jde nahlásit prakticky jakýkoli problém od povaleného dopravního značení, přes uvolněný poklop kanálu až po přetékající kontejnery, černou skládku nebo vrak auta. Různá města či městské části někdy mají i vlastní aplikaci (např. Praha má Změňte.to). Výhodou Zlepšeme Česko ale je celorepublikové fungování.

V obcích, které jsou zapojené do programu, se nahlášené problémy přímo propisují do systémů obce. Tam, kde přímá podpora zatím není, podněty přepošle zodpovědným osobám dispečer Mobilního rozhlasu. Hlášení občanů jsou přímo provozovateli Mobilního rozhlasu ručně kontrolována, upřesňována a tříděna, takže k vedení obce se dostanou skutečně hodnotné informace. Aplikace jako taková slouží i jako mikrosociální síť pro obce. Stačí nastavit lokaci, která Vás zajímá (např. místo bydliště a místo, kde pracujete) a můžete v ní sledovat relevantní příspěvky. Web služby s dalším množstvím informací najdete zde.

Diskuze (21) Další článek: RECENZE: Samsung Galaxy M20 — lepší poměr výkon/cena u Samsungů nenajdete

Témata článku: , , , Praha, MOBI, Vrak, Obec, Bezplatná aplikace, Česká republika, Mobilní rozhlas, Aplikace, Kontejner, Neogenia, Dopravní značení