Zchlaďte svůj iPhone. Razer prodává svítící větráček s MagSafe pro hráče

Pokud jde o mobilní hraní tak v případě herních telefonů jsme zvyklí na výrazné barvy, světélka či větráčky. Co ale uživatelé iPhonů, kteří také ve velkém hrají? Právě na ty se rozhodl myslet Razer a představil originální herní příslušenství k jablečným telefonům. Jedná se o přídavný větráček Razer Phone Cooler Chroma.

Větráček nabízí 12 barevných LED diod s podporou RGB, které při chlazení svítí různými barvami. Jeho hlavní výhodou je však podpora MagSafe, takže jej snadno můžete připnout k iPhonům 12 a novějším, výrobce však má ale i univerzální alternativu pro starší iPhony.

Větráček má 7 chladících lopatek, které se dokáží točit až rychlostí 6 400 otáček za minutu, což by mělo pomoci zchladit telefon při vysokém výkonu. Přesto by neměl být příliš hlučný, výrobce slibuje maximální hluk 30 dB. Větráček se k telefonu bezdrátově připojuje skrze Bluetooth, což skrze aplikaci dovoluje nastavit rychlost otáček či barevné podsvícení. 

Nevýhodou však je, že nemá samostatné napájení, takže pro jeho chod potřebujete USB-C nabíječku. Vzhledem k ceně 70 Euro (1800 Kč) za které jej výrobce doručuje do České republiky však záleží na vás, zda vám o něco vyšší FPS při hraní a kvůli nižší teplotě telefonu a barvičky stojí za to.

Chlazení je velké téma. Své řešení nedávno představilo i Xiaomi:

Váš názor Další článek: Noční můra Applu se naplnila. Poprvé za 10 let musí zastavit výrobu iPhonů

Témata článku: , , , , , , , LED, RGB, Česká republika, Telefon, Výrobce, Větráček, Pro +,