Zajímavá alternativa. Samsung bude v Německu půjčovat špičkové telefony

Německá pobočka Samsungu přišla se zajímavou možností, jak používat nejvýkonnější smartphony Galaxy, aniž byste za ně zaplatili plnou pořizovací cenu. Pro klienty segmentu B2B pobočka zpřístupnila pronájem špičkových telefonů, které se tak zařadí po bok leasingových aut či pronajímaných tiskáren a profesionálních kávovarů. Podle Samsungu navíc pronájem ušetří peníze, protože budou využívány nejnovější modely bez nutnosti uhrazení plné pořizovací částky, a údržbu nebude provádět firemní IT oddělení.

V Německu je v současné době možné si zapůjčit pouze modely řady Galaxy S20, ovšem brzy se k nim mají přidat i další telefony. Cena za zápůjčku se liší podle modelu a také zápůjční doby, která trvá jeden, tři, šest nebo rovnou 12 měsíců. Čím delší zápůjčka je, tím levnější je měsíční poplatek. Nejlevněji vychází Galaxy S20 FE, který vyjde při ročním pronájmu na 29,90 EUR/měsíc, tj. 787 Kč. Nejdražší je naopak Galaxy S20 Ultra, který při roční zápůjčce stojí měsíčně 69,90 EUR (1 840 Kč).

Pronájem zařízení probíhá v Německu celkem jednoduše. Firemní zákazníci si telefon vyberou na e-shopu a místo zakoupení jen překliknou na možnost pronájmu. A ten zprostředkuje berlínský startup Everphone, který se postará o uvedení vrácených telefonů do normálního stavu, příp. provede opravy a aktualizace, a doručí pronajaté telefony nových majitelům. V případě poškození zařízení dojde k výměně za nové a zaplacení smluvně stanových poplatků, upgrade na novější model je možný za 12 - 24 měsíců. Dříve používané zařízení si mohou zaměstnanci po ukončení pronájmu odkoupit za stanovenou cenu.

Představení Samsungu Galaxy S20 Ultra:

Pronájem nelze zkombinovat s prodejními akcemi Samsungu, a mimo Německa jinde na světě podobnou možnost nemáte. Pokud testování u našich západních sousedů dopadne dobře, je možné, že se služba rozšíří i do dalších zemí. Uvítali byste i v Česku možnost zapůjčování topmodelů řady Galaxy? Podělte se o váš komentář v diskusi pod článkem.

Samsung Samsung News DE

Diskuze (5) Další článek: Google zaznamenal velký výpadek služeb. Nefungoval Gmail, YouTube ani Kalendář

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Špičkový telefon, Samsun, Česká republika, Poplatek, Telefon, Samsung News, Model, Zápůjčka, Německo, Alternativa, Zajímavá alternativa