Z Apple AirPods se stane naslouchátko, dostanou i populární funkce AirTagu

Apple vypustil mezi beta testery nové funkce pro uživatele dražších AirPodů, které se do sluchátek dostanou spolu s aktualizací iOS 15 na podzim. První novinkou je tzv. conversation boost, který AirPodům poskytne funkci naslouchátka, kdy uživatel bude moci zesílit zvuk z mikrofonů v případě, že na vás někdo promluví.

Druhá novinka je ještě zajímavější, jelikož sluchátka získají podporu Find my. Sluchátka tedy bude možné vyhledat i když nemají připojení k internetu. Svou polohu podobně jako tracker AirTag předají skrze Bluetooth pomocí uživatelů s iPhony, kteří projdou kolem. Sluchátka bude možné vyhledat i skrze přesné vyhledání, jen kvůli absenci UWB narozdíl od AirTagu neuvidíte směr, kterým hledat. Funguje však stále zvuková signalizace, a to i pro obě sluchátka zvlášť. Při zapomenutí sluchátek vás pak iPhone upozorní, že je nemáte u sebe.

Sluchátka ale narozdíl třeba od iPhonů půjde ze sítě Find My manuálně odpojit. V případě AirPods Max bude stačit na 12 sekund naráz podržet digitální korunku s tlačítkem pro zapnutí ANC. U menších AirPods Pro je proces trochu komplikovanější. Bude nutné podržet vstupy mikrofonů a naráz přitom několikrát stisknout tlačítko pro aktivaci ANC. Základní sluchátka AirPods pravděpodobně tuto funkci nezískají. Novinek se uživatelé dočkají na podzim skrze OTA aktualizaci, která proběhne automaticky bez zásahu uživatele.

Takto jsme v redakci hledali ztracený Apple AirTag:

Váš názor Další článek: T-Mobile spustil první 5G SA síť v Česku. Běží v areálu pražského ČVUT

Témata článku: Apple, , , , , , , , Uživatelé, Novinka, F +, Naslouchátko, Africký národní kongres, Funkce, AirPods Max, Sluchátko,