Xiaomi Smart Glasses. Chytré brýle nejsou jen doplněk, v budoucnu nahradí smartphony

Xiaomi má sice svou velkou tiskovou konferenci až zítra, ovšem již dnes se čínský výrobce snaží sebrat vítr z plachet Applu, který dnes večer představí řadu iPhone 13. Xiaomi představilo své vlastní chytré brýle s označením Xiaomi Smart Glasses, které nemají být jen doplňkem telefonu, ale mají smartphone plnohodnotně nahradit!

Brýle jsou osazeny 0,13" MicroLED displej o vysokém jasu (až 2 miliony nitů!), který z blízkosti oka nabídne dost velkou „virtuální“ zobrazovací plochu. Každý z pixelů má velikost 4μm, poměrně velkým překvapením je ovšem to, že je displej pouze černobílý. Brýle váží 51 gramů, jsou tedy trochu těžší, než nedávno uvedené Ray-Ban Stories od Facebooku. Na obroučkách najdeme 5Mpx fotoaparát a LED indikátor, který upozorňuje na zapnutou aplikaci Fotoaparát.

Představení chytrých brýlí od Xiaomi:

V brýlích běží zatím neznámý čtyřjádrový ARM proces, použitým operačním systémem je dost výrazně upravený Android. Xiaomi navíc nebere brýle jako doplněk k telefonu, ale jako samostatný produkt, s nímž můžete volat (hovor však stále směřuje na telefon), navigovat, zobrazovat notifikace, poslouchat hudbu, apod. Zabudovaný mikrofon využijete i při hlasovém ovládání brýlí, v reálném čase mají fungovat i automatické překlady textů, které budou zachyceny fotoaparátem. Výrobce však u brýlí zatím neuvedl dostupnost ani cenu, takže Xiaomi Smart Glasses složené ze 497 součástek zatím zůstávají ve fázi konceptu.

Zdroj Mi Blog

Diskuze (18) Další článek: Apple s iOS 14.8 opravil vážnou chybu. Hackeři ji používali ke špehování iPhonů

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , Xiaomi Smart, Smart Glasses, Blog, Ray-Ban, Doplňky, Chytré, Telefon, SMA,