Vylepší vaše fotografie. Tato neznámá aplikace od Samsungu rychle zatočí s nepovedenými fotkami

  • Samsung vydal šikovný editor fotek pro řadu Galaxy
  • Úprav se hojně účastní umělá inteligence
  • Aplikace je bezplatně k dispozici na Galaxy Storu

Nestává se moc často, aby Samsung vydal novou aplikaci, a současně ji nijak blíže neprezentoval veřejnosti. Jenže právě se stalo u nového titulu Galaxy Enhance-X: AI Photo Upscaler & Magic Editor který se začátkem července objevil na portálu Galaxy Store. Jedná se přitom o šikovnou aplikace, která pomocí umělé inteligence dokáže analyzovat nedostatky snímků, patřičně je vylepšit a celkově přispět k jejich vyšší kvalitě. 

Aplikace od Samsungu spadá do stejné kategorie „zlepšovačů“ fotek jako např. Adobe Lightroom či Snapspeed, jenže je pro uživatele smartphonů od Samsungu k dispozici zcela zdarma. Aplikace dokáže upscalovat fotografie, rozjasnit tmavá místa, odstranit tzv. „moaré efekt“, rozpoznat obličeje, zaostřit nebo třeba korigovat rozmazání. 

Klepněte pro větší obrázek
Takto vypadá šikovný editor fotek Enahnce-X. Pokud se nechcete „hrabat“ v detailech, stačí stisknout tlačítko „Přidat kouzlo“ a pár vteřin počkat...

Po instalaci aplikace stačí jen vybrat fotku a následně zvolit z několika dostupných efektů. Jejich aplikace pomocí umělé inteligence chvíli potrvá, následně můžete vidět fotografii před a po, takže se hned můžete podívat na rozdíly mezi původní a upravenou fotografií. Některá nastavení mají několik úrovní, vše je ale maximálně zjednodušeno, takže si s úpravami poradí i absolutní laik. Upravená fotografie se ukládá jako kopie ve formátu JPG, takže o původní fotografii nepřijdete.

Aplikace Galaxy Enhance-X není předinstalovaná, a ani zřejmě nikdy nebude. Je třeba si ji stáhnout z aplikačního obchodu Galaxy Store. Editor fotek je dostupný pro smartphony s Androidem 10 a výše s nadstavbami One UI 2.5, 3.0, 4.0 a 4.5. Kompatibilita je tak zaručena se spoustou telefonů z řad Galaxy S, Galaxy note, Galaxy Z, Galaxy A a Galaxy M.

Expert RAW je fotoaplikace od Samsungu pro profesionály:

Diskuze (24) Další článek: Chyba lávky, zadarmo to nebude. Známý mobilní komunikátor láká na webovou verzi aplikace

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Fotka, Magic Editor, Editor, Úprava, JPG, Aplikace, Uživatel smartphonů, Adobe Lightroom, F +,