Vylepší to alespoň selfíčky. Galaxy S20 Ultra v DxOMark atakuje druhou příčku

Samsungu Galaxy S20 Ultra se v testu DxOMark moc dobře nevedlo. Zaprvé se na test čekalo až podezřele dlouho, zadruhé nebylo výsledné skóre příliš lichotivé. Telefon, který vsadil vše na na kartu mobilního focení a Space Zoomu, skončil až šestý. Svou reputaci napravuje letošní nejdražší „esko“ alespoň u selfie kamerky. V testu DxOMark Selfie se smartphone umístil na děleném druhém místě se ziskem rovných 100 bodů.

Galaxy S20 Ultra je tak v testu selfie kamerky o tři body za Huawei P40 Pro a má stejné skóre jako Huawei Nova 6. Smartphone od Samsungu používá 1/2.65" snímač s rozlišením 40 MPx a 0,7µm pixely, které se v rámci pixel binningu spojují čtyři do jednoho. Tzv. široká selfie má na výstupu 10MPx fotografie a pořizuje 4K videa s 60 fps, v případě přepnutí na základní selfie se aplikuje částečný výřez, jehož rozlišení činí 6,5 MPx. Samsung tak jedním objektivem, de facto, simuluje objektivy dva, které by v průstřelu vypadaly nevzhledně.

Redakční představení Samsungu Galaxy S20 Ultra:

DxOMark u selfie chválí úroveň detailů, míru šumu, dynamický rozsah i úroveň bokehu. Nedostatky byly objeveny u barevného vyvážení kůže a celkově u drobně odchýleného vyvážení bílé. Selfie pořízená s přísvitem displeje by také mohly být kvalitnější. Při natáčení selfie videí se zase ukázalo, že PDAF autofocus nepatří mezi ty nejsvižnější. Celý test DxOMark selfie si můžete prostudovat zde.

Diskuze (3) Další článek: Nokia 2720 Flip a 800 Tough jsou telefony plné rozporů. Více se nám líbí odolná konkurence pro CAT

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Test, Review, Vyvážení, Objektiv, Úroveň detailů, MPx, DX +, DxOMark selfie, Kamerka