Vodafone využívá LTE síť i pro internet věcí. Přenáší po ní zvuky strojů

Pro připojení k internetu věcí neslouží u Vodafonu pouze speciální úzkopásmová datová síť NB-IoT, ale nově také klasická LTE síť, která má výrazně větší kapacitu a dokáže přenášet větší objem dat. Pro podnikové využití v průmyslu, dopravě nebo energetice slouží nová implementace IoT zařízení do LTE sítě, kde pomocí umělé inteligence dokážou tato zařízení rozeznávat zvuky strojů a jejich odchylky od normálu.

Řešení navrhl český technologický startup Neuron Soundware, vítěz soutěže Vodafone Nápad roku 2016. Datové SIM karty Vodafonu používá ve svých IoT zařízeních, která v průmyslu slouží k nahrávání zvuku strojů. Audio data jsou následně přenášena do cloudu, kde se s jejich pomocí trénuje neuronová síť, která později slouží k detekci poruch strojů.

Jelikož přenos audio nahrávek klade větší nároky na kapacitu sítě, zvolil Neuron Soundware pro přenos síť LTE. Řešení Vodafonu navíc přineslo sjednocení tarifů tuzemských i zahraničních zákazníků a díky přehlednému portálu pro správu SIM karet také zjednodušení administrativy a správy portfolia desítek zákaznických SIM karet.

Síť pro internet věcí poslouží například i pro bikesharingové služby:

Váš názor Další článek: Z drobných změn se donekonečna vyžít nedá. Samsungu klesly prodeje Galaxy S9

Témata článku: , , , , , , , , , Datový sim, Tuzemský zákazník, Pře, Velká kapacita, Zvuk, Str, Velký nárok, Stroj, Sít, Sjednocení, Neuronová síť, Iot zařízení, SIM, Přehledný portál, SIM karta, Velký objem,