Vodafone má nejlevnější neomezená data za 599 Kč. Jediným limitem je rychlost

Vodafone představil nabídku neomezených datových mobilních tarifů poprvé přesně před dvěma lety. Zpočátku podmiňoval aktivaci neomezených mobilních dat používáním dalších svých služeb a zvýhodňoval dva a více uživatelů, v průběhu několika měsíců pak přidal i nijak nepodmíněný neomezený datový tarif pro jednotlivce. Následně se nabídka na půldruhého roku prakticky zakonzervovala a nic zásadního se v ní – překvapivě ani s příchodem 5G sítí – neměnilo.

Čas na úpravu cen a parametrů přichází až nyní. V novém pojetí končí původní tarify Red, které měly neomezenou pouze hlasovou část služeb včetně SMS. Staré Redy se promění v kompletně Neomezené tarify Basic, Super a Premium 5G. Všechny mají „nekonečně“ volných minut, SMS a nemají žádný datový FUP limit. Jediným omezením je přenosová rychlost, která plnou kapacitu sítě využívá pouze u Premium 5G, střední Super ji omezuje na 10 Mbit/s a Basic na pouhé 2 Mbit/s.

Klepněte pro větší obrázek

Nabídka se tak podstatně zjednodušuje a odpadají tak i zbytečné „obstrukční“ praktiky, jako je aktivace poloviny garantovaného objemu FUP v mobilní aplikaci, což jsme na Red tarifech hned po jejich zavedení kritizovali. Nabídka vyšších dvou tarifů má být trvalá, pouze u tarifu Neomezený Basic (2 Mbit/s) za 599 Kč měsíčně operátor uvádí, že jde o „limitovanou letní nabídku“, kterou může prvních 5 000 zájemců aktivovat výhradně na webu Vodafonu od 4. června 2021. Po aktivaci půjde tarif používat navždy.

Zda se limitovaný tarif Neomezený Basic po vyčerpání kontingentu 5 tisíc zákazníků změní zpět na klasický Red Basic s FUP 4 GB, v tuto chvíli nevíme, ale na webu tento poslední Red stále zůstává v nabídce, takže je to pravděpodobné. Pro zákazníky, kteří nepotřebují neomezený počet jednotek, dále na webu zůstávají ještě dva běžné tarify Start: 130 volných minut + 1 GB za 299 Kč měsíčně a 250 minut + 1 GB za 399 Kč měsíčně.

Nabídka pro firmy

Nová nabídka nezapomíná ani na firemní zákazníky. K firemním tarifům Neomezený Business Super a Neomezený Business Premium 5G získají zákazníci navíc zabezpečení CyberWall (aplikace chrání telefon, ale také tablet nebo počítač před viry, útoky i nevhodnou Wi-Fi). Součástí těchto tarifů je i 300 minut volání do zahraničí, které je možné čerpat v EU a Business zóně – včetně například USA, Švýcarska nebo Ruska. Živnostníci a malé firmy mohou sáhnout po akčním tarifu Neomezený Basic.

Diskuze (87) Další článek: O2 zlevnilo iPhone 12 mini. Přidá k němu AirTag za 1 Kč

Témata článku: , , , , , , , , , , , Švýcarsko, Super, Data, Neomezený Basic, Neomezený Business Super, Reda, Basic, Nabídka, Neo +, Tarif, Limit,