Vivo X Fold+ láká na ještě lepší výbavu, zrychlilo se nabíjení. U nás ho ale stále nekoupíte

  • Vivo se opět ukazuje s novou skládačkou s fotoaparátem Zeiss
  • Má ještě lepší výbavu, výdrž i rychlejší dobíjení
  • V České republice se ale bohužel opět neprodává

Není to tak dávno, co jsme si ukazovali první skládací telefon X Fold od značky Vivo. Nyní výrobce poměrně rychle přispěchal s nástupcem zvaný Vivo X Fold+, který vylepšuje některé parametry a navíc přichází s novou barevnou variantou s červenými koženkovými zády. Tu jsme ale bohužel do rukou nedostali, museli jsme se spokojit s tradiční černou.

Designově ani rozměry se telefon nezměnil. Opět zde máme kovové tělo z leteckého hliníku, záda z umělé kůže a konstrukci s pevným kloubem, který se skládá ze 174 dílů a dovolí otevření i do některé z mezipoloh. I tentokrát musím pochválit, že ohyb telefonu není po otevření tak patrný, jako u některých jiných výrobců.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Designově se telefon proti předchůdci nezměnil. Zachovává si tak pevnou konstrukci i záda z  umělé kůže.

Vnitřní displej je zde opět 8“ LTPO AMOLED s 2K+ rozlišením a se 120Hz obnovovací frekvencí, přičemž stejný kmitočet slibuje i menší vnější AMOLED displej o úhlopříčce 6,53“. Oba displeje mají integrovanou čtečku otisků prstů. Vivo zde k ochraně využívá i ultratenké krycí sklo od firmy Schott.

Zvýšil výkon a posílil baterii

Co se zde hlavně vylepšovalo, byl výkon. Telefon totiž dostal osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 s primárním jádrem přetaktovaným až na 3,2GHz, což slibuje až o 10 % vyšší výkon proti předchůdci. Hodit se zde bude i 12 GB RAM a až 512GB úložiště.


Nejoblíbenější smartphony Vivo v Česku

VIVO V40SE 5G 8GB/256GB VIVO V40SE 5G 8GB/256GB
nabízí 33 obchodů za ceny od 5 877 Kč
Porovnat ceny
Vivo X100 Pro 5G 16GB/512GB Vivo X100 Pro 5G 16GB/512GB
nabízí 24 obchodů za ceny od 24 903 Kč
Porovnat ceny
VIVO V29 Lite 5G 8GB/128GB VIVO V29 Lite 5G 8GB/128GB
nabízí 35 obchodů za ceny od 5 069 Kč
Porovnat ceny
vivo X80 Lite 5G 8GB/256GB vivo X80 Lite 5G 8GB/256GB
nabízí 51 obchodů za ceny od 4 999 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené smartphony Vivo


Výrobce také posílil baterii, jejíž kapacita se zvedla na 4 730 mAh a učinil i nějaké další optimalizace, díky kterým slibuje prodloužení výdrže až o 20 %. Telefon dohnal také resty stran nabíjení, kde i zde už konečně můžeme najít podporu rychlého drátového dobíjení o výkonu 80 Wattů jako u vlajkových modelů výrobce. Telefon tak do plného stavu dobijete za 35 minut. Telefon podporuje i 50W bezdrátové dobíjení.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Telefon není určen pro český trh, takže obsahuje asijskou nadstavbu OriginOS.

Fotoaparáty jsou zde opět čtyři, přičemž pod optiku i fotografické režimy se zde tradičně podepsala Zeiss. Ten hlavní fotoaparát slibuje rozlišení 50 MPx, a nechybí ani 12Mpx ultraširokáč. Dále zde najdeme rovnou dva teleobjektivy, klasický 8Mpx teleobjektiv pro 2x optický zoom a periskopický objektiv pro 5× optické přiblížení. Nezapomnělo se ani na optickou stabilizaci. 

Stejně jako předchůdce se u nás ani nové Vivo X Fold+ neprodává, což je škoda, jelikož drobné novinky z telefonu dělají ještě větší lákadlo. V zahraničí se zařízení prodává v přepočtu cca za 36 tisíc korun.

Diskuze (2) Další článek: Recenze mobilu Xiaomi 12T Pro. 200 Mpx ho nespasí, ale pomůže si výkonem

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , , Výbava, Dobíjení, Telefon, Dobrá výbava, F +, Vivo X Fold +, Qualcomm Snapdragon, Česká republika, Kůže, Schott, Vivo X Fold,