Vivo iQOO je herní bestie. Není však mezi herními smartphony už trochu přetlak?

Tak nakonec ne podznačka ale samostatný herní smartphone. Vivo iQOO je další z plejády herních smartphonů, tentokrát pod taktovkou známého čínského výrobce, který se nebojí experimentovat. Vznikl tak vůbec nejvybavenější model značky Vivo, který je doprovázen sloganem „Monster Inside“ (v překladu „Monstrum uvnitř“). Novinka chce konkurovat Nubii Red Magic Mars či Xiaomi Black Shark Helo.

Vivo iQOO
rozměry a hmotnost: 158 × 75 × 8,5 mm
displej: 6,4", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 340, 403 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 12 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 855 (8× Cortex-A76, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
57 %
vybavenost
cena: už se neprodává

A specifikace z určitého úhlu pohledu monstrózní skutečně jsou, na druhou stranu, výkonný čipset, obří RAM a kapalinové chlazení nemusí vždy automaticky označovat herní smartphone...

Vivo iQOO používá 6,41 AMOLED displej s kapkovitým výřezem a s rozlišením Full HD+, pod nímž je umístěna čtečka otisků prstů. Na zádech je připraven trojitý fotoaparát. 13Mpx snímač Sony IMX263 doplňuje 12Mpx Dual Pixel foťák od Viva a 2Mpx snímač pro rozmazání pozadí. Výkon poskytuje osmijádrový Snapdragon 855, a to až s 12GB RAM. Nejvíce nabušená verze dostala i rychlé 44W nabíjení, které 4 000mAh baterii dobije na polovinu již za 15 minut! Základní varianta s pamětmi 6/128GB dostane pomalejší 22,5W dobíjení.

U herního smartphonu se počítá i s parní komorou (Vapor Chamber) pro uchlazení hardwaru a také se spoustou softwarových technologií, které mají souhrnný název Multi-Turbo. Po aktivaci této funkce se zrychlí náběh aplikací o 30 %, framerate se má zvýšit dokonce až o 70 procent. V případě hraní online her smartphone umí plynule přepínat mezi Wi-Fi a 4G to bez výpadku spojení s herním serverem.

Videoprezentace modelu iQOO je trochu svérázná:

Vivo iQOO půjde do prodeje v modré (Electric Blue) a v oranžové (Lava Orange). Základní paměťová verze 6/128 vyjde v Číně, v přepočtu, na 10 tisíc Kč. Pokud k 6GB RAM přidáte 256GB úložiště, vzroste cena o tisícovku. Za „bestiální“ verzi s 12GB RAM bude Vivo chtít 14 500 Kč. Prodeje se však zatím soustředí pouze na Čínu, první online prodejní vlna (tzv. Flash Sales) odstartuje již ve středu 6. března. 

Zdroj Vivo via MyDrivers

Diskuze (9) Další článek: Výrobci zápasí s ohebnými pouzdry pro Samsung Fold. Spigen ukázal tři prototypy

Témata článku: Vivo, , , , , , , , Vivo iQOO, Herní bestie, BES, Herní, RAM, Vapor Chamber, Herní server, SMA, Model značky, Přetlak, Nubia Red Magic, Pře, Bestie, Electric Blue, Flash Sales, Mydrivers, Full HD