Víte, že HTC stále vyrábí smartphony? Tohle je nejnovější přírůstek, umí i 5G

Značka HTC je pro mnoho tuzemských fanoušků chytrých zařízení nostalgickou vzpomínkou. Dnes už se na globálním trhu tato tchajwanská společnost a někdejší průkopník v segmentu komunikátorů prezentuje pouze headsety a příslušenstvím pro virtuální realitu HTC Vive. Od výroby chytrých telefonů ale zcela neupustila.

Zatímco u nás se jako poslední prodával před dvěma lety model střední třídy HTC U12 Life (recenze zde), na domovském ostrově značka udržuje poměrně košaté portfolio smartphonů, do kterého nejnověji přidává model střední třídy HTC Desire 21 Pro 5G. Samotné zařízení není asi ničím příliš zajímavé, jde o běžnou střední třídu se Snapdragonem 690 a podporou 5G sítí.

Výrobci se stále vyplatí produkovat telefony pro domovský trh, kde je vlastnictví konkrétní značky částečně i vyjádřením politického postoje. Pro mnoho Tchajwanců je nepředstavitelné používat telefon se značkou pocházející z kontinentální Číny a pokud nechtějí iPhone nebo Samsung, dají přednost „vlasteneckému“ HTC s pyšným nápisem na zádech „Made in Taiwan“.

Nové HTC Desire 21 Pro 5G na představovacím videu výrobce:

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (1) Další článek: Honor V40 na první fotografii: velký modul fotoaparátu a 50Mpx senzor

Témata článku: HTC, , , , , , Tchaj-wan, Pyšný, Značka, Nejnovější přírůstek, Tchajwan, Přírůstek, SMA