VitaminDesign: dotykový mobil i pro seniory

Dotykový mobil dokáže seniory zcela odradit. Je zde ale geniálně jednoduchá cesta, jak dostat smartphone do jejich života. Nenásilně, krok za krokem.

Studio Vitamins Design přichází se dvěma projekty, které dokážou přiblížit moderní a relativně složitý dotykový mobil i těm nejstarším generacím. První klip se jmenuje Out Of The Box a pomáhá s prvními kroky hned po vybalení telefonu z krabice. Jak instalovat SIM kartu, kam s akumulátorem, jak zavřít kryt. Všechno pěkně krok za krokem, s popisky. Pak senior přehodí mobil do druhé „knihy“ a seznámí se se základními funkcemi přístroje.
 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Out Of The Box: takový uživatelský manuál pro naprosté začátečníky

Druhé video představuje koncept NFC Cards. Jsou to karty, na kterých je napsaný jednoduchý úkol, funkce. Uvnitř karty je NFC čip, který při kontaktu s NFC čtečkou v telefonu daný úkol provede. Představa je taková, že senior zděšený záplavou funkcí dotykového telefonu vůbec nepoužívá pro něj nepochopitelně složitý operační systém. Z hromádky vybere kartu s nápisem „Zavolat Petrovi“ nebo „Nastavit budík“ a přiloží ji k telefonu. Karet a funkcí může přibývat, strach z používání telefonu se bude postupně vytrácet.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Není potřeba bloudit v menu a nabídkách. Stačí karta s jednoduchým nadpisem. Z druhé strany je popsáno, jak se k funkci dostanete standardním způsobem, tedy bez technologie NFC.

Doufejme, že nezůstane pouze u videí ze studia a tenhle zajímavý koncept se dostane i do praxe. Studio Vitamins Design spolupracuje se Samsungem, doufejme tedy, že tentokrát nebude daleko od nápadu k realizaci.

Zdroj: VitaminsDesign.com

Diskuze (4) Další článek: Nejlepší novinkou MWC 2012 se stal 41Mpx fotomobil

Témata článku: Samsung, , Dot, Sen, Dotykový mobil, Senior, Pro +, Mobil, Dotyk, MOBI