Už je to jen velmi těsné, ale Androidy se v Antutu stále nepřehouply přes 300 tisíc bodů

K té bájné hranici se blížíme už několik měsíců, herní smartphone Xiaomi Black Shark se dostal už hodně blízko a s nadějí se čekalo, až se v Antutu objeví ROG Phone. Je tam, ale hranice 300 tisíc bodů znovu nepadla, tentokrát už jen o pověstný vlas. Možná s některým z příštích updatů...

Mezitím Apple představil iPhony s čipsetem nové generace a poskočil rovnou nad 360 tisíc bodů. S nadějí se čekalo na Huawei Mate 20 Pro s procesorem Kirin 980, který je vyrobený stejnou 7nm technologií jako Apple A12 Bionic v iPhonu. Mate se opravdu přes 300 tisíc bodů dostává, ale jen o pár tisíc, takže přímý souboj s iPhonem se nekoná (pokud tedy budeme skóre na různých platformách považovat za srovnatelné). Huawei v aktuálním žebříčku ještě nefiguruje, Mate 20 Pro byl představený až po uzavření aktuálního měsíce.

Ale zpět k zářijovému žebříčku. Všech deset telefonů v TOP 10 pohání čipset Qualcomm Snapdragon 845, snad jen první Asus ROG má upravenou verzi s vyšším taktem, k vyššímu výkonu mu pomáhá také účinné chlazení.

Rovněž hlavně chladící systém dopomohl hernímu Xiaomi Black Shark ke druhému místu, na dalších příčkách už jde o optimalizaci a sladění komponent. Skvělým výsledkem je 10. místo pro Pocophone F1, který stojí méně než polovinu toho, co někteří z jen o trochu lépe umístěných konkurentů.

Diskuze (40) Další článek: Také Xiaomi má model s duhovými zády. Mi 8 Lite zamíří brzy do prodeje, známe české ceny

Témata článku: Pocophone, , , , , , , Asus ROG Phone, Huawei Mate 20 Pro, Samsung Shark, Upravená verze, Příčka, Druhé místo, ANT +, Nová generace, Vysoký výkon, Příští update, Chladící systém, Přímý souboj, Pře, Čipset, Skvělý výsledek, Vysoký takt, Účinné chlazení,