Únik se vším všudy. Známe výbavu a design chystaného Samsungu Galaxy A72

Samsung brzy představí zástupce vyšší třídy a nástupce loňského Galaxy A71, smartphone Galaxy A72. A proč čekat na oficiální premiéru, když už se můžete na telefon a na jeho specifikace podívat s předstihem? Německý web WinFuture ani tentokrát „nezklamal“, a tak do éteru vypustil tiskové informace k chystanému smartphonu řady Galaxy A s nevídaným předstihem.

Samsung Galaxy A72 bude osazen 6,7" Super AMOLED displejem s rozlišením Full HD+ (2 400 × 1 080 pix) a podporou 90Hz obnovovací frekvence. Displej bude rovný se zakulacenými rohy. V průstřelu umístěná selfiie má mít rozlišení 8 MPx, poddisplejová čtečka otisků prstů bude optická. Záda ve čtyř barevných variantách bude zdobit přepracovaný fotomodul se čtyřmi fotoaparáty a LED diodou. Hlavní 64MPx snímač doplní 12MPx širokáč, 8MPx teleobjektiv (zřejmě s 2× zoomem) a 2MPx makro.

Do těla telefonu se zvýšenou odolností IP67 se dostane 5 000mAh baterie s podporou rychlého dobíjení. Výpočetní telefonu zajistí Snapdragon 720G taktovaný na 2,3 GHz, který bude doplněn 6 nebo 8GB RAM, resp. 128 nebo 256GB úložištěm. Na těle telefonu bude k dispozici USB-C, sluchátkových jack a počítá se i s microSD kartami. Samsung bude telefon prodávat v LTE i 5G verzi, základní varianta má startovat na částce 450 EUR (cca 11 600 Kč). Oficiálně bude Galaxy A72 představen spolu s Galaxy A52 koncem února. 

Představení současné generace Galaxy A71:

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (5) Další článek: Motorola Edge S: špičkový stroj s druhým nejvýkonnějším Snapdragonem není pro Evropu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , , , Super AMOLED, Full HD +, Samsun, Telefon, Výbava