Třetí betaverze Androidu P přináší tmavý motiv a spoustu drobných oprav

Google uvolnil třetí betu Androidu P, záhy následují také jednotliví výrobci. My jsme aktualizaci nainstalovali do Sony Xperie XZ2 a po několika dnech testování můžeme směle tvrdit, že Google odvedl skvělou práci. Pryč je spousta chyb z předchozích verzí, je vidět, že finální verze je blízko.

Minimálně na Xperii se však jedna nová chyba objevila, otevření seznamu aplikací pomocí gesta nyní nefunguje korektně, většinou pouze zobrazíte přehled spuštěných aplikací.

Nejvíce viditelnou novinkou aktualizace je tmavý motiv, najdete jej v nastavení displeje. Po této funkci se volalo dlouho, ale otázkou zůstává, jestli bude volba dostupná také u telefonů, kde výrobci překrývají čistý Android vlastním uživatelským rozhraním. Tmavý motiv zatím nepřináší komplexní proměnu uživatelského rozhraní, změnil se vlastně pouze vzhled vyhledávací Google lišty a také pozadí v menu (viz galerie).

Třeba vzhled nastavení se nezměnil vůbec a totéž můžeme říci o dalších systémových aplikacích. Uvidíme, jak bude funkce vypadat u finální verze systému, současná podoba je ale lehké zklamání...

Také Android P má skrytý vtípek, ale tentokrát je to trochu nuda...

 

Diskuze (3) Další článek: McLaren rozjíždí Shadows Project. Zúčastnit se můžete i na mobilu

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia XZ2, Skvělá práce, Lehké zklamání, Skrytý vtípek, Tmavý motiv, Motiv, Tmavý, Finální verze, Aplikace, Spousta, Betaverze, Současná podoba, Předchozí verze, Viditelná novinka, Drobná oprava, Uživatelské rozhraní, Třetí beta, Spuštěná aplikace,