Transformace Pokémon Go. Raidy na dálku a každý den bonusový úkol

Mobilní hra Pokémon Go zažívá v aktuální nelehké době transformaci obřích rozměrů. Ze hry, která vás při hraní nutila vyrazit ven a objevovat, se stal závod o udržení aktuální hráčské základny, která je „uvězněna“ doma. A vývojář hry přidává nové funkce, díky nimž můžete hrát i z pohodlí svého domova.

Prvním přídavkem je tzv. Remote Raid Pass, který vám umožní zúčastnit se raidů, aniž byste museli vyrazit ven. Stačí vám jen to, že raid vidíte na mapě. Můžete se jej tedy zúčastnit na dálku, ovšem vaši pokémoni nebudou v souboji tak silní, jako byste byli přímo poblíž gym, na které se raid odehrává. V lobby následně vidíte vzdálené hráče poloprůhledně. Za 1 zlaťák dostanete zdarma 3 Remote Raid Passy, přičemž další je třeba dokoupit za 100 zlaťáků/kus, popř. tři kusy za 250 zlatých.

Spousta hráčů navíc nemá z domu přístup k pokéstop, takže si nemůže „vytočit“ denní úkol. Nově dostanete každý den automaticky jeden úkol, který je poměrně snadný na dokončení, abyste mohli úkoly vyplňovat týdenní Field Research. První úkol je jednoduchý, je třeba smazat 10 pokémonů, za což dostanete zdarma jeden Incense. Lze předpokládat, že obdobná „obtížnost“ bude platit i u dalších denních bonusových questů. V obchodě se také nadále objevují zvýhodněné balíčky itemů s cenou jednoho zlaťáků.

Takový byl loňský Pokémon Go Fest v Dortmundu:

Bude to stačit k tomu, aby se hráčská základna Pokémon Go udržela na stejných číslech, jako byla před vypuknutím koronavirové pandemie?

Váš názor Další článek: Týden Živě s hostem: Nvidia a její nové herní technologie s prvky A.I.

Témata článku: , , , , , , Úkol, Dortmund, Dálka, Gym, Spousta hráčů, Vývojář hry, Pokémon go fest, Zlaťák, Transformace, Hráčská základna,