Toto jsou první fotky chystaného Galaxy A52. Bude to další „áčko“ s podporou 5G

Samsung pro příští rok chystá, nejen řadu Galaxy S21, ale také inovovaná „áčka“. První z nové řady, Galaxy A42 5G, se již v Česku prodává, začátkem roku na pulty obchodů dorazí Galaxy A12 a Galaxy A02s. Na internetu se navíc s předstihem objevily rendery dalšího připravovaného telefonu, mimo levného 5G telefonu Galaxy A32, můžeme příští rok očekávat i „mainstreamový“ Galaxy A52. A i ten bude podporovat sítě páté generace.

Nový model bude navazovat na Galaxy A51, který byl letos jedním z nejlépe prodávaných „áček“ od Samsungu. Designově však nečekejte žádné převratné změny. Telefon dostane kovový rám a lesklá plastová záda „3D Glasstic“, která budou rozdělena do čtyř segmentů s různými odlesky. Foťáky budou na zádech hned čtyři, pátý snímač bude umístěn ve vycentrovaném průstřelu 6,5" Super AMOLED displeje.

Tělo s rozměry 159,9 × 75,1 × 8,4 mm nabídne klasické rozvržení konektorů a ovládacích prvků. Regulátory hlasitosti budou se zamykacím tlačítkem na pravém boku, hlavní reproduktor spolu s USB-C konektorem a 3,5mm jackem zůstane na hraně spodní. Čtečka otisků prstů by měla být součástí displeje v optické podobě. Čipset, na němž telefon poběží, zatím neznáme, víme jen to, že bude podporovat i sítě 5G. 

Redakční představení Samsungu Galaxy A42 5G:

Oficiální premiéru Galaxy A52 5G lze očekávat v prvním čtvrtletí příštího roku.

Zdroj Voice

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (1) Další článek: Samsungy řady Galaxy S21 byly zachyceny na videu. Hlavní barvou bude fialová

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Česká republika, Telefon, Fotka, F +, Super AMOLED displej, First Look, Áčko, Look, Podpor