Top 10 smartphonů u našich operátorů v srpnu

Vodafonu se daří s brandovanými smartphony, u T-Mobilu propukla Sony-mánie. O2 si drží největší podíl prodaných smartphonů od Samsungu.

Přinášíme srpnový žebříček nejprodávanějších smartphonů podle statistik trojice domácích operátorů. Konkrétní počty prodaných modelů ani jeden z operátorů neuvádí, tato data jsou součástí obchodního tajemství. Podíl telefonů prodávaných přes operátory se sice postupně snižuje ve prospěch volného trhu, stále však představuje jeden z významných prodejních kanálů. Je potřeba mít na paměti, že nabídky operátorů obvykle zahrnují 20 až 30 vybraných modelů, proto si nelze následující data vykládat jako univerzální přehled nejprodávanějších mobilů na celém trhu.

Vodafone: brandované smartphony vedou

Vodafonu se v srpnu podařilo do žebříčku dostat všechny tři vlastní brandované modely z nabídky. Prostřední Vodafone Smart 4 dokonce opakovaně trůní na první příčce. U operátora jsou nadále v oblibě Androidy, mezi kterými má převahu Samsung a Sony. Apple iPhone 5s zůstává stálicí, i když proti minulému měsíci padá o tři příčky, slavit naopak po delší době můžeme příchod Windows Phonu do Top 10. Na deváté příčce se v srpnu umístila levná Nokia Lumia 630.

Top 10 smartphonů u Vodafonu (srpen):

  1. Vodafone Smart 4
  2. Sony Xperia M2
  3. Sony Xperia Z
  4. Samsung Galaxy S4 mini
  5. HTC Desire 310
  6. Vodafone Smart 4 mini
  7. Vodafone Smart 4 Power
  8. Apple iPhone 5s
  9. Nokia Lumia 630
  10. Samsung Galaxy S5

O2: nadvláda Samsungů pokračuje

U O2 patřila i v srpnu špička žebříčku neochvějně levným androidům od Samsungu. Jihokorejský výrobce opakovaně zabral se svými modely celou polovinu Top 10. Zbylá místa si rozdělilo se dvěma modely nižší třídy HTC, zájem byl o Lumie 520 a 635, jistou pozici na čtvrté příčce si udržel iPhone 5s. Levnější iPhone 5c z první desítky vypadl, stejně jako sympatický LTE smartphone Huawei Ascend G6 4G.

Top 10 smartphonů u O2 (srpen):

  1. Samsung Galaxy Trend Plus
  2. Samsung Galaxy Core LTE
  3. Samsung Galaxy Fame Lite
  4. Apple iPhone 5s
  5. HTC Desire 310
  6. Samsung Galaxy S5
  7. Nokia Lumia 520
  8. Samsung Galaxy Xcover2
  9. HTC Desire 500
  10. Nokia Lumia 635

T-Mobile: masivní útok Sony

Do žebříčku T-Mobilu se na rozdíl od minulého měsíce nedostal ani jeden Windows Phone. Svou pozici naopak výrazně posílilo Sony, které mělo díky srpnovému zlevnění většiny modelů v nabídce v Top 10 zčistajasna čtyři modely. Vyrovnalo tak síly Samsungu, jenž přišel o svůj vlajkový model Galaxy S5. Také v magentových barvách se s železnou pravidelnosti drží na špici iPhone 5s. T-Mobile jako jediný z operátorů neposkytuje přímo pořadí prodaných smartphonů, proto je jeho desítka nejprodávanějších modelů seřazena abecedně.

Top 10 smartphonů u T-Mobilu (srpen):

  • Apple iPhone 5s
  • HTC Desire 500
  • Samsung Galaxy Core Plus
  • Samsung Galaxy S4 mini
  • Samsung Galaxy Xcover2
  • Samsung Galaxy Young
  • Sony Xperia E
  • Sony Xperia M
  • Sony Xperia M2
  • Sony Xperia Z1 Compact
Diskuze (1) Další článek: Kovový unibody Samsung SM-A500 na prvních fotografiích

Témata článku: , , , , , , , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 5c, Apple iPhone 5c 16GB, Apple iPhone 5c 32GB, Apple iPhone 5s, Apple iPhone 5s 32GB, Apple iPhone 5s 64GB, HTC Desire, HTC Desire 310, HTC Desire 310 Dual SIM, HTC Desire 500, HTC Desire 500 Dual SIM, Huawei Ascend G6, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 630,