Tlačítko Bixby u Galaxy S10 otevře různé další aplikace. Dočkají se i starší modely

Samsung se po dvou letech konečně odhodlal k tomu, že uživatelům umožní upravit chování samostatného tlačítka Bixby. Klávesa umístěná pod regulátory hlasitosti vždy sloužila pouze k otevření rozhraní hlasového asistenta. Jedinou možností, jak ji zablokovat nebo přemapovat, byla instalace aplikace bxActions, která však často nefungovala úplně spolehlivě. Samsung chování tlačítka Bixby nově umožní upravit přímo v systému, a to i u starších modelů.

Změna se první objeví u Galaxy S10 s asistentem Bixby 2.0. Pokud jej nebudete chtít používat, můžete si na tlačítko namapovat otevření libovolné aplikace. Nejdříve se však budete muset proklikat přes úvodní nastavení asistenta Bixby, tedy připojit se s telefonem k internetu, aktualizovat rozhraní Bixby na poslední verzi a následně v ní upravit chování tlačítka. Redakční Galaxy S10+ sice na možnost úpravy klávesy Bixby stále čeká (přijde až s předprodejním FW updatem), vlastní vybranou aplikaci bude možné spouštět, buď jedním stisknutím, či dvojklikem. Druhé možnosti pak připadne otevření rozhraní Bixby.

Představení smartphonů řady Galaxy S10:

Přemapování tlačítka Bixby má být zpřístupněno po aktualizaci i u starších modelů, jmenovitě u Galaxy S8, Galaxy Note 8, Galaxy S9 a u Galaxy Note 9.

Diskuze (16) Další článek: Alcatel nechtěně zahájil veletrh MWC. Má 6 mobilů, každý se světlou i temnou stránkou

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10+ 1TB, Samsung Galaxy S10e, Starý model, FW update, Tlačítko, Otevření, Mode, Rozhraní, Model, Aplikace, Internet, Samsung Galaxy,