Threads from Instagram: nová verze Instagramu pro blízké přátele je tady!

Instagram se v průběhu let trochu vymkl kontrole, a místo sdílení fotek s rodinnými příslušníky se stál spíše nástrojem komerce, na němž influenceři za zveřejnění fotek se sponzorovanými produkty, inkasují nemalé finanční částky. Facebook, jakožto majitel Instagramu, se tak rozhodl vrátit zpět ke kořenům, a připravil samostatnou aplikaci Threads from Instagram.

Nová aplikace se v zásadě nijak neliší od běžného poslání Instagramu. Můžete v ní sdílet fotografie, videa, statusy a Stories, ovšem pouze s těmi nejbližšími přáteli. Seznam blízkých přítel (pokud ještě žádný nemáte, v aplikaci jej hned vytvoříte) můžete ručně upravit, kdykoliv budete potřebovat. Jednou z klíčových součástí je i sdílení statusů, můžete využít přednastavené nebo si vytvořit svůj vlastní. A pokud aplikaci povolíte několik oprávnění, bude statusy sdílet za vás. Z GPS pozice může např. vaše přátele informovat o tom, že jste v kavárně nebo se právě teď někam přesouváte. Automatické statusy však půjde deaktivovat.

Ukázka AR efektů v Instagram Stories:

Součástí aplikace Threads from Instagram je i možnost zasílání a příjmu zpráv od nejbližších přátel. Zprávy se vám sice budou duplikovat v sekci Direct v Instagramu, ale ty od vašich nejbližších tak už jen tak snadno nezapadnou v davu. Aplikaci Threads from Instagram stahujte bezplatně na Google Play a App Storu.

Váš názor Další článek: Přežije? Sledujte v přímém přenosu. Kolik přeložení zvládne Samsung Galaxy Fold?

Témata článku: , , , , , , , , , AR Efekt, Sdílení fotek, Sdílení, Aplikace, Status, Přítel, Direct, F +, Stories, Instagram Stories, Pro +, Google Play a App Store, Influencer, Nová verze,