Test Samsungu Galaxy Z Flip3 je u konce. Pant véčka přežil dvojnásobek deklarovaného počtu přeložení

  • Samsung u skládaček uvádí životnost 200 tisíc přeložení
  • Poláci naměřili dvojnásobnou metu
  • Test nepřežil pant, displej fungoval vesele dál

Polský YouTube kanál Mrkeybrd věnoval poslední týden intenzivnímu testování skládacího véčka Galaxy Z Flip3. Jenže, zatímco zahraniční weby otestovaly počet přeložení véčka automatickými přístroji, naši severní sousedé na to šli pěkně postaru. V průběhu pětidenního živého streamu véčko překládali ručně, a protože to byla dost namáhavá práce, osoby za kamerou se v průběhu streamu průběžně střídaly. A jaký je výsledek? Véčko přežilo více přeložení, než se původně očekávalo.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G F711B 8GB/128GB Samsung Galaxy Z Flip3 5G F711B 8GB/128GB
nabízí 3 obchody za ceny od 17 229 Kč
Srovnat ceny na Živě

Samsung u svých skládaček uvádí, že displej vydrží minimálně 200 tisíc přeložení, a tak se všeobecně očekávalo, že pár tisíc navíc nad touto metou bude znamenat konečnou. Výsledek testování je však příjemným překvapením. Počítadlo přeložení se zastavilo na hodnotě 418 502 přeložení, což je více než dvojnásobek výrobcem deklarované životnosti. Po tomto počtu přeložení navíc neodešel displej, který neustále zobrazoval, ale pant véčka. Ten se nedokázal udržet v rozevřeném ani zavřeném stavu, ale spíše někde uprostřed. 

Klepněte pro větší obrázek
Při 275 tisíc přeložení přišel na řadu prachový test, a to ve vysypaném sáčku z vysavače

Je třeba dodat, že první problémy s nedovíráním pantu byly patrné po 352 tisících přeložení, i tak je to však daleko více, než uvádí Samsung. Ten bere jako normu 100 přeložení denně, při kterých by měl skládací telefon bez poškození displeje vydržet cca 5 let. Skládací test pak prokázal, že displej vydrží daleko více. Na závěr streamu (viz video níže) ještě proběhlo testování pádů véčka na betonovou dlaždici, v průběhu streamu se pak telefon potápěl pod vodou a máchal v odpadu vysypaném z vysavače. Recenzi véčka si můžete přečíst zde.

Závěr překládacího testu Galaxy Z Flip3:

Diskuze (8) Další článek: Když se hardwarová firma pustí i do softwaru. Telefon pro Snapdragon Insidery se zasekl na Androidu 11

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Z Flip3 5G, Samsung Galaxy Z Flip3 5G 256GB, Test, Přeložení, F +, Stream, Displej, Skládačka, Dvojnásobek, Pant,