Čip, který dostanou budoucí hodinky. Samsung odhalil 5nm Exynos W920

Samsung představil zcela nový čipset z rodiny Exynos, který je tentokrát určen pro chytré hodinky. Exynos W920 je na míru navržený nositelnostem jakožto nástupce tři roky starého Exynosu 9110, které byl použit např. u poslední generace hodinek Galaxy Watch 3. Čipset je vyráběn 5nm technologií, je tak výrazně energeticky efektivnější a současně do hodinek přinese ještě větší výpočetní výkon.

Součástí Exynosu W920 jsou dvě procesorová jádra Cortex-A55 s grafický adaptér Mali-G68 od ARM. Podle Samsungu je nový čipset o 20 procent výkonnější, než předchůdce, a má dokonce až 10× vyšší grafický výkon. A to s ohledem na maximální displejové rozlišení hodinek, které činí až qHD (960 × 540 pix). Další silnou zbraní čipsetu jsou jeho minimalistické rozměry, do jednoho „pouzdra“ se dostal čipset, čip pro power management, operační paměti LPDDR4 a pro eMMC úložiště. Ušetřený prostor využije větší baterie.

Koprocesor Cortex-M55 se stará o úlohy při aktivním režimu Always-on Display. Konektivitu čipsetu zastřešuje LTE, Wi-Fi b/g/n a Bluetooth 5.0, samozřejmě nechybí ani podpora GPS. Nový čipset je navržen pro hodinky, v nichž poběží operační systém Wear OS nové generace. A to by měly, podle četných spekulací, splňovat chytré hodinky řady Galaxy Watch4, které má Samsung představit již na zítřejší akci Galaxy Unpacked.

Uniklé intro video k hodinkám Galaxy Watch4: 

Zdroj Samsung News

Diskuze (4) Další článek: Aplikace YouTube dostane nová gesta. Přetáčení videí bude pohodlnější

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsun, Galaxy Unpacked, Grafický adaptér Mali, Always-on displej, Samsung News, Rodina, Čipset, Zbraně