Také Samsung hlásí nákazu koronavirem. Korejská továrna projde jen krátkou odstávkou

Koronavirus čím dál více ovlivňuje trh se smartphony. Nejdříve přinutil Apple v Číně uzavřít všechny Apple Story, poté zrušil obří veletrh MWC v Barceloně a nyní zasáhl i Samsung. V  jeho jihokorejské továrně ve městě Kumi byl v sobotu identifikován případ nakažení. Firma celou továrnu už uzavřela. Podle Reuters zatím pouze do pondělí.

Oddělení, na kterém pracoval nakažený zaměstnanec bude zavřené do úterý. Všichni zaměstnanci, kteří s nakaženým přišli do styku, jsou na pozorování v karanténě.

Odstávka továrny by se neměla na celkové produkci nových telefonů Samsungu nijak významně projevit. V Kumi se vyráběl jen zlomek high-end modelů (Galaxy Fold, Z Flip), které jsou navíc určené pouze pro domácí trh. Většinu smartphonů na export Samsung vyrábí v továrnách ve Vietnamu a Indii, které nákazou zatím ovlivněny nebyly.

Váš názor Další článek: Týden Živě: Zuckerberg dostal od komisařek za uši a Desítky nejsou tak chybové, jak to občas vypadá

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Továrna, Pro +, South Korea, Zlomek, Apple story, Vietnam, Pozorování, Kumi, Samsun, Nákaza, Reuters,