Také Asus umožní propojení smartphonů se svými počítači. Telefon poslouží jako sekundární displej

Asus představil na veletrhu CES 2020 v Las Vegas vylepšenou mobilní aplikaci Link To MyAsus, která slouží k propojení chytrého telefonu s počítačem Asus. Bezplatná aplikace je určená jak pro Androidy i iPhony. Kromě běžných funkcí, které používají i ostatní výrobci, dovolí použít telefon jako druhý displej počítače.

Řešení zatím není univerzální pro všechny počítače a notebooky značky Asus. Kromě nejnovější verze nástroje MyAsus v počítači je třeba jej provozovat na stroji s nejnovější 10. generací čipů od Intelu (Come Lake). Pokud máte starší verzi procesoru, smartphone s počítačem bohužel nepropojíte vůbec.

Naopak řešení Link to MyAsus funguje na jakémkoli smartphonu bez ohledu na značku. Je potřeba připojit telefon i PC ke stejné Wi-Fi a následně můžete bezdrátově přenášet soubory, odpovídat z počítače na SMS nebo si zobrazovat údaje o příchozích hovorech na ploše PC. U Androidu 9 Pie a vyšším lze i zrcadlit obrazovku smartphonu v počítači.

Obdobné funkce nabízejí i jiní výrobci ve svých meziplatformních řešeních konektivity, ale Asus má i něco navíc. Dovoluje vzdálený přístup na disk v počítači a použití smartphonu místo druhého monitoru. To znamená, že plocha displeje telefonu se změní na počítačový desktop. Nakolik tuto funkci v praxi využijete, už necháme na vás. Novou verzi aplikace uvolní Asus do marketů 19. ledna.

Diskuze (3) Další článek: Samsung Galaxy Xcover Pro je téměř nezničitelný. Zaujme i vyměnitelná baterie

Témata článku: Asus, , , , , , , , , , Aplikace, Displej, ? Displej, Telefon, Propojení, Verze, SMA, Jak, Počítač, Nová verze, Pro +, Las Vegas,