Tak trochu jiný Android. Sunmi L2K je odolný terminál pro práci ve skladu a logistice

Zařízení pro práci ve skladovém hospodářství a logistice mají svá specifika. Funkčně se blíží běžným chytrým telefonům, ale musí být odolnější, praktičtější a nemusí se u nich tolik hledět na ladné tvary. Mobilní POS terminál Sunmi L2K vypadá jako outdoorový telefon a je určen pro většinu skladových úkonů. Vestavěná čtečka kódů Zebra dokáže načíst 1D i 2D kódy. Zařízení se prodává za 17 699 Kč.

Zařízení vydrží pád z půldruhého metru a je odolné proti prachu i vodě (IP65). Vedle dotykového čtyřpalcového displeje obsahuje také mechanickou číselnou klávesnici, která usnadní doplňkové ruční zadání číselných kódů. Nechybí ani  13Mpx fotoaparát s bleskem. Pro pohodlnější manipulaci se může terminál uložit do základny ve tvaru skenovací pistole – prodává se jako samostatné příslušenství. Dokoupit lze také dobíjecí kolébku a modul s RFID skenerem. Energii dodává duální baterie s možností výměny za provozu bez nutnosti zařízení vypínat (v tu chvíli se dobíjí z interního záložního zdroje).

Správa terminálů v cloudu

Terminál Sunmi L2K s operačním systémem Android 7.1 a nadstavbou SUNMI OS pohání čtyřjádrový procesor Qualcomm s frekvencí 1,4 GHz, kterému sekundují 2 GB operační paměti a 16 GB úložiště. To může být doplněno přídavnou microSD kartou s kapacitou až 32 GB. Komunikaci s firemní sítí zajišťuje duální Wi-Fi rozhraní a 4G modem s podporou fyzické SIM karty i eSIM. Obě zmíněné platformy lze ve spojení s mikrofonem a reproduktorem využít i pro rychlou operativní komunikaci mezi pracovníky formou snadno použitelné vysílačky včetně možnosti handsfree hovorů.

Sunmi L2K umožňuje vyměnit baterii za chodu:

Sunmi L2K běží na Androidu, takže na něj mohou být instalovány nejrůznější podnikové aplikace, které usnadní komunikaci mezi pracovníky nebo reporting vzniklých situací. Podnikatelé a firmy mohou terminál využít ve spojení s některou z hotových stávajících skladových či účetních aplikací pro Android, nebo využít otevřené platformy k vytvoření vlastní aplikace na míru s návazností na interní logistické a ekonomické softwarové systémy. Všechny používané terminály ve své síti může provozovatel propojit pomocí služby Sunmi Cloud, odkud může provádět jejich vzdálené nastavení a správu.

Diskuze (1) Další článek: Polovodičová divize Samsungu se omlouvá a hlásí – těšte se na 15. prosince

Témata článku: , , , , , POSA, Zařízení, Kód, Logistika, Sklad, Aplikace, Jin, Pro +, Terminál, Komunikace,