T-Mobile zkříží klasiku s popem. AI zahraje v Barceloně Robbieho Williamse prošpikovaného Beethovenem

Mateřská společnost českého T-Mobilu, Deutsche Telekom, pokračuje v experimentech s umělou inteligencí (AI). Už loni německá operátorská skupina při příležitosti 250. výročí narození geniálního hudebního skladatele Ludwiga van Beethovena nechala AI dopracovat jeho nedokončenou 10. symfonii. Počítačový výtvor dokončil živý „lidský“ dirigent a výsledek zněl takto:

Nyní operátor pokračuje v započatém projektu a do klasiky přimíchá trochu (skoro) současného popu. Umělá inteligence tentokrát zahraje jeden z největších hitů britského zpěváka Robbieho Williamse „Angels“ z roku 1997 a přidá do něj fragmenty „Měsíční sonáty“ opět od jedinečného Ludwiga van Beethovena. Exkluzivní premiéra a živý přenos tohoto „mashupu“ se uskuteční 28. února 2022 v Barceloně v rámci veletrhu Mobile World Congress.

Klepněte pro větší obrázek

Po premiéře ve 13:30 hodin bude následovat i rozhovor s tvůrci velkého hitu –Robbie Williamsem a Guyem Chambersem. „Fascinuje mě, jak mohou být moderní technologie propojeny s uměním. Píseň Angels má v mém srdci zvláštní místo a už se těším na premiéru její nové verze,“ říká k experimentu Robbie Williams. Celý projekt otevírá další otázky o potenciálu umělé inteligence v oblasti umění. I tomuto tématu se bude věnovat jedna z přenášek na veletrhu MWC.

Diskuze (1) Další článek: Mobilní hráči mají nový svatý grál. Herní Nubia Red Magic 7 je cokoliv, jen ne tuctový herní telefon

Témata článku: , , , , , , , , Klasika, Pop, Mobile World Congress, Angels, Fragment, Pro +, T Mobil, Robbie Williams