Systém Wear OS 3 dostanou i vybrané starší hodinky, ale pěkně si počkají...

Google v květnu oznámil novou generaci operačního systému vyvinutého ve spolupráci se Samsungem. Viděli jsme sice ukázky některých funkcí a další střípky, nicméně chyběla spousta důležitých informací, jako např. dostupnost systému pro jiné hodinky nebo tak banální věc, jako jeho samotný název. Nyní máme jasno v tom, že oficiálně se bude systému, trochu nepřekvapivě, přezdívat Wear OS 3.

Nejdříve se nové hodinkové platformy pravděpodobně dočkají novinky od Samsungu. Nicméně společnost vydala i krátký seznam starších zařízení, která dostanou novou verzi Wear OS aktualizací. Zatím mají systém jistý hodinky od značky Mobvoi, onkrétně modely TicWatch Pro 3 (GPS i Cellular), TicWatch E3 a chystané modely, které teprve vyjdou. S Wear OS 3 se počítá také u nových hodinek Fosill, které však bude představeny až v průběhu letošního roku.

Smutnou zprávou je, že zmíněná zařízení se aktualizace Wear OS 3 dočkají nejdříve za rok, případně později v druhé polovině roku 2022. Zda se seznam rozšíří o další výrobce, zatím Google nepotvrdil. Pro všechny chytré hodinky s aktuální verzí Wear OS firma slíbila 2 roky bezpečnostních aktualizací (od data jejich představení) a také některá vylepšení aplikací, např. novou klávesnici Gboard a novou verzi obchodu Google Play.

Takto Google představil Wear OS 3:

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně: Smutný příběh pokračuje. Proč mají češi stále drahá mobilní data?

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , , , Mobvoi, TicWatch E, Cellular, Systém, Operační systém, Verze, DOS,